Bakanlık 772 milyon TL'lik açığı 'açıklayamadı'

Bakanlık 772 milyon TL'lik açığı 'açıklayamadı'

Sayıştay raporunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hesaplarındaki 772 milyon liralık eksiğe 'açıklanamayan' ibaresi konuldu.

Sayıştay raporunda Sağlık Bakanlığı’nın şehir hastaneleri yapımı için imzaladığı bazı sözleşmelerin hükümlerine ‘anlaşılamayan‘ ibaresine yer verilirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hesaplarındaki 772 milyon liralık eksiğe de ‘açıklanamayan‘ dendi.

Sayıştay, denetim tespitlerine ‘anlaşılamayan‘, ‘açıklanamayan‘ yorumları da eklemeye başladı. 

Rapora göre Maden İşleri Genel Müdürlüğünün ruhsat, ihale ve çevre uyum teminatları kayıtları ile ‘Maden Ruhsatları Teminatları’ olarak muhasebeleştirilen kayıtlar arasında uyumsuzluk saptandı.

2018 yılı nisan ayına kadar maden ruhsatları teminatları, çevre ile uyum bedelleri ve ihale geçici teminatlarının hak sahiplerine ait bilgilerin bulunmaması nedeniyle havuz hesaba doğruca aktarıldığı, bu tarihten önceki kurum kayıtları ile saymanlık mali tablolarının hala uyumlaştırılmadığı bildirildi.

Önceki yıl kurum kayıtlarıyla saymanlık kayıtları arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi için kurum verilerinin tek tek kontrol edilerek güncellenmesinin istendiği anımsatıldı.

Ancak 2018 yılında kayıtların gerçek tutarları gösterecek şekilde güncellenmediği ve sorunun 2019 yılına devredildiği ifade edildi.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum