Bakanlık, şeker kotalarını açıkladı

Bakanlık, şeker kotalarını açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2017-2018 pazarlama yılına ait şeker kotasının 2 milyon 670 bin ton olarak tespit edildiğini bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca şeker kotaları belirlendi. Buna göre, şeker üretiminde ve arzında istikrarı sağlamak üzere 2017-2018 pazarlama yılına ait şeker kotası 2 milyon 670 bin ton olarak tespit edilerek, şeker üreten şirketlere tahsisi yapıldı.

-GELECEK DÖNEMİ KAPSAYAN ŞEKER KOTALARI DA AÇIKLANACAK-

Şirketlerin şeker kotalarının, geçmiş yıllara ait üretim, satış ve stok durumları ile mevcut piyasa verileri ve pazarlama yılına ait öngörüler dikkate alınarak belirlendiği belirtilen bakanlık açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"2017-2018 pazarlama yılı için belirlenen 2 milyon 670 bin ton 'A Kotası Şeker', 2 milyon 403 bin tonu pancar şekeri üreten şirketlere, kanunun öngördüğü yüzde 10 sınırı olan 267 bin tonu ise nişasta bazlı şeker üreten şirketlere tahsis edilmiştir. Ayrıca güvenlik payı için bulundurulmak üzere yüzde 5 oranında 120 bin ton şeker 'B Kotası' olarak tespit edilmiştir.

Gelecek dönemi kapsayan 2018-2019 pazarlama yılına ait şeker kotaları da en kısa sürede tespit edilerek kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Hatırlandığı üzere, 24 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Şeker Kurumunun kapatılarak tüm görevleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devredilmişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.