Bakanlık ünlü isimlere ceza yağdırdı! Aralarında Şeyma Subaşı da var

Bakanlık ünlü isimlere ceza yağdırdı! Aralarında Şeyma Subaşı da var

Ticaret Bakanlığı, aralarında Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Seren Serengil, Seray Sever, Ebru Akel, Seda Akgül gibi isimlerin olduğu ünlülere ceza yağdırdı.

Daha önce de Sağlık Bakanlığı tarafından uyarı mektupları alan ünlüler, sosyal medya hesaplarından ‘sağlıklı’ olduğu gerekçesiyle çeşitli ürünler tanıtmaya devam ediyor.

Aralarında Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Seren Serengil, Seray Sever, Ebru Akel, Seda Akgül gibi isimlerin olduğu ünlüler bu kez de ‘No Attack’ isimli bir ürünle gündemde.

Ticaret Bakanlığı Ticaret Kurulu Başkanlığı’nca ünlü isimlerle ilgili alınan gerekçeli karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

104 BİN LİRA KESİLDİ

 

Karara göre adı geçen ünlü isimlerin yaptıkları reklamlarda, ‘ürünün başta Covid-19 olmak üzere her türlü viral enfeksiyonlara karşı koruyucu bir özelliğe sahip olduğu izleniminin uyandırıldığı, hatta “enfekte olunmuş olsa bile hastalığın iyileşmesine faydası olduğu” iddiasına yer verildiği, bütün bu iddiaların da yapılan bilimsel çalışmalarla doğrulanmış gibi bir algı oluşturulduğu’ tespit edildi.

Ünlülere, söz konusu ürünü “Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudunuzu virüslere karşı korur. Covid – 19 da dahil olmak üzere her türlü virüs kaynaklı enfeksiyonlara karşı korur” gibi ifadelerle tanıttıkları gerekçesiyle her isme ayrı ayrı 104 bin 781’er TL idari para cezası kesilirken, ‘No Attack’ı üreten Bilge İlaç Bitkisel Ürünler Koz. San. Ve Tic. A.Ş.’ye ceza kesildi.
 

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: 
   
"Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgının mart ayında ülkemizde de görülmeye başlaması üzerine internet başta olmak üzere bazı mecralarda “bağışıklık sistemini güçlendirdiği”, “Koronavirüse karşı koruduğu veya iyi geldiği” iddialarıyla bazı ürünlerin reklam-tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde bir artış yaşandığı ve bundan ticari rant elde etme girişimi gözlenmiştir.

Bu reklamlardan, “No Attack” isimli, çeşitli bitkisel özlerin karışımından oluşan takviye edici gıda niteliğindeki ürüne ilişkin olarak, kamuoyunda yakından tanınan ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan bazı ünlülerin sosyal medya hesaplarında paylaştıkları videolar, kamuoyunun gündemine gelirken, bazı TV kanallarının haber bültenlerine de konu olmuştur. 

Ünlü isimlerce sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolarda, reklam olduğu açıkça belirtilmeksizin “No Attack” isimli ürünün “bağışıklık sistemini güçlendirdiği, böylece koronavirüs dahil her türlü viral ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruyucu, iyileştirici etkiye sahip olduğu, ürünlerin bizzat kendilerince de kullandığı ve faydalı sonuçlar elde edildiği” açıklamalarına yer verildiği anlaşılmıştır. 

Söz konusu ürünle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde, ürünün resmi kayıtlarının olmadığı tespit edilmiştir. 
   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.