Bakanlık'ta İstanbul Sözleşmesi tartışması

Bakanlık'ta İstanbul Sözleşmesi tartışması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı son günlerde çok tartışılan İstanbul  Sözleşmesi ile ilgili 10 saat süren bir toplantı yaptı.

Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amaçlı Türkiye'nin 2011 yılında imzaladığı, 2014 yılında ise uygulanmaya başlanan İstanbul Sözleşmesi'ne dönük tartışmalar sürüyor.

Kadın örgütleri sözleşmenin uygulanmadığını ısrarla vurgularken, kimi çevreler ise sözleşme nedeniyle "aile bütünlüğü bozuluyor" iddiasında bulunuyor. Kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi'ni "toplumsal cinsiyet eşitliği" perspektifine sahip olması nedeniyle önemli buluyor.

Aynı zamanda sözleşmenin sadece aile içinde yaşanan şiddete değil, farklı birliktelikler içerisinde yaşanan şiddete odaklandığını söylüyor.

10 SAATLİK TOPLANTI YAPILDI

Tam da bu sırada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda dikkat çeken bir toplantı yapıldı. Bakanlıkta İstanbul  Sözleşmesi ile ilgili 10 saat süren bir toplantı yapıldı.

Toplantıda, sözleşmeyle neler amaçlanıyor, kapsama alanı nedir, iptal edilmeli mi, iptal edilirse bir yükümlülük altına girilir mi gibi başlıkların konuşulduğu iddia edildi. Toplantıya bakanlıktaki üst düzey yetkililerin de katıldığı ileri sürüldü.

Akşam saatlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında başlayan toplantının sabaha karşı sonlandığı belirtildi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.