Bakanlık’tan 2 bin 358 uygunsuz asansöre 7 milyon TL’lik ceza

Bakanlık’tan 2 bin 358 uygunsuz asansöre 7 milyon TL’lik ceza

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017'de 7 bin 120 adet asansör ve asansör firmasının denetlendiğini, 2 bin 358 adedinde uygunsuzluk bulunduğunu ve 7 milyon TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Türkiye'de yaklaşık 477 bin adet asansör olduğunu belirten Bakan Özlü, "2017 yılında 356 bin asansörün periyodik kontrol faaliyetleri yapılmış ve 87 bin asansöre kırmızı etiket iliştirilmiştir" dedi.

Asansörlere, asansör montaj firmalarına ve bakım firmalarına yönelik piyasa gözetim ve denetim faaliyeti yürüttüklerine işaret eden Bakan Özlü, "2017'de 7 bin 120 adet asansör ve asansör firması denetlendi. 2 bin 358 adedinde uygunsuzluk bulundu ve 7 milyon Türk lirası idari para cezası uygulandı" açıklamasını yaptı.

-"ARA ELEMAN YETİŞTİRMEK İÇİN MESLEK LİSELERİNDE ASANSÖR BÖLÜMLERİ AÇIYORUZ"-

PGD işini toplam 139 denetim personeliyle yürüttüklerini kaydeden Özlü, "Ayrıca, 31 tane A tipi muayene kuruluşumuzda 847 personel istihdam edilmektedir. Ara eleman yetiştirmek için meslek liselerinde asansör bölümleri açıyoruz, -Bursa, İstanbul ve Ankara gibi- ve eğitim alanı asansör olan yeni meslek liseleri kuruyoruz" dedi.

-15 MİLYON KİŞİ ÇİPLİ TÜRKİYE KİMLİK KARTINI ALDI-

Çip tabanlı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi arasında imzalanan sözleşme kapsamında geliştirildiğini ve Bolu'da pilot uygulama yapılarak gerekli denemeler ve iyileştirmelerin yapıldığını belirten Bakan Özlü, "Çipli Türkiye kimlik kartları hâlihazırda 15 milyon vatandaşımıza teslim edilmiş bulunmaktadır" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.