Bakanlıktan 3 yıl sonra Mansur Yavaş hamlesi! Mansur Yavaş yeniden aday olamayabilir

Bakanlıktan 3 yıl sonra Mansur Yavaş hamlesi! Mansur Yavaş yeniden aday olamayabilir

Adalet Bakanlığı, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş hakkında üç yıl önce verdiği karara ilişkin bozma isteminde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e 27 Aralık 2019 tarihinde Togo Kuleleri hakkında bir röportaj vermişti.

Yavaş, Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen 2.1 emsalli TOGO Kuleleri planının iptalinin yürütmesini durdurma kararının Mehmet Ali Alan tarafından aylarca belediyeye bildirilmediğini ve bu süreçte inşaatın hukuka aykırı olarak devam ettiğini belirterek, örtülü destek verildiği düşüncesiyle Mehmet Ali Alan hakkında gerekli makamlara başvuru yapıldığını kaydetmişti.

Yavaş’ın bu röportajının ardından eski ATO Başkanı Sinan Aygün ile eski ABB Başkanı Melih Gökçek’in avukatı Mehmet Ali Alan, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na röportajda kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık, 20 Ekim 2020 tarihinde “açıklanış şekliyle konusu arasında düşünsel bir bağ bulunduğu ve nesnel bir açıklama ile desteklendiği” gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş ve Alan karara itiraz etmişti.

Ancak Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği de itirazı reddederek savcılığın kararını hukuka uygun bularak kesinleştirmişti.

Adalet Bakanlığı, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin üç yıl önce verdiği karara ilişkin kanun yararına bozma isteminde bulundu. Bakanlık tarafından röportajdaki ifadelerin avukat Mehmet Ali Alan’ı küçümseyici, incitici ve zan altında bırakan mahiyette olduğu belirtildi.

Bakanlığın, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin üç yıl önce verdiği takipsizlik kararını bozma istemi sonucu Mansur Yavaş yargılanabilir ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Mansur Yavaş aday gösterilemeyebilir.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.