Bakın kimin adını vermişler

Bakın kimin adını vermişler

Soma Kömür İşletmeleri Çalışanları Derneği ve Soma Belediyesi geçen yıl Haziran ayında içinde bir düğün salonu da bulunan sosyal tesisin temellerini attı. Düğün salonu geçen hafta açıldı. İşçilerin hoşça vakit geçirmesi ve düğünleri bu tesiste yapmaları bekleniyordu. Tesise Melike Doğru Sosyal tesisleri adı verildi. Melike Doğru ise Soma Holding Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun eşi. Kendisi zamanında Soma'da da görev yapmış. Şu an ise AK Parti'den belediye meclis üyesi.


Soma Belediyesi ve Soma Kömür İşletmeleri Çalışanları Derneği’nin işbirliği ile gelirinin bir kısmı işçilerin derneğine ayrılmak üzere bir düğün salonu ve sosyal tesis yapmak için kollar geçen yıl temmuz ayında sıvandı. Düğün salonunda can veren madenciler eğlenecek ve arkadaşlarının güzel anlarına tanıklık edecekti. Fakat öyle olmadı. Maden işçilerinin derneği ile belediyenin birlikte yaptırdığı içinde Gürmin Düğün Salonu’nun da bulunduğu Melike Doğru Sosyal Tesisleri salonu geçen hafta düğün sezonuna yetiştirilmek amacıyla açıldı. İki katlı olarak planlanan düğün salonunun madencilerin düğünlerine ev sahipliği yapması bekleniyordu.

ACIMIZ BÜYÜK
 
Özel ses ve ışık düzeni ile 2 bin 100 metrekarelik alanda yapılan ve Soma'nın en büyük düğün salonu 900 metrekarelik ve 600 metrekarelik olarak iki ayrı düğün salonu ile hizmet veriyor. Düğün salonu için 50 araçlık otoparkı yer alan Düğün Salonu’nun. Alt katında dernek lokalinin bulunacağı sosyal tesisler içinde bilardo ve bowling salonunun da düşünüldüğü ifade ediliyor. Kompleks sosyal tesis ve düğün salonu olarak tasarlandı. Madencilerin ve Soma Belediyesi’nin işbirliği ile kurulan tesislerin isminin Melike Doğru olması da enteresan bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. Soma Holding Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru’nun eşi Melike Doğru 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Belediye Meclis üyesi adayı oldu ve seçildi. Doğru, AKP’yi Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de temsil ediyor. Melike Doğru Ak Parti’den meclis üyesi olmadan önce işçilerin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri’nde İdari İşler Müdürü’ydü. Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye konuşan Soma Kömür İşletmeleri Çalışanları Derneği Başkanı Murat Kırın, “Şu anda pek bir şey konuşmak istemiyorum. Arkadaşlarımız göçük altında, acımız büyük” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.