Bakü’de gövde gösterisi yapan Türk askerleri dünyaya ne mesaj verdi? Neden o sancak seçildi? Neden 2 bin 783 asker gitti? Neden 2. Bolu Komando Tugayı seçildi?

Bakü’de gövde gösterisi yapan Türk askerleri dünyaya ne mesaj verdi? Neden o sancak seçildi? Neden 2 bin 783 asker gitti? Neden 2. Bolu Komando Tugayı seçildi?

Bakü sokaklarında gövde gösterisi yapan Türk askerleri dünyaya anlam yüklü mesajlar içeren bir yürüyüş yaptı. Peki neden o sancak seçildi? Neden 2 bin 783 asker gitti? Neden özellikle 2. Bolu Komando Tugayı seçildi?

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırmasıyla başlayan çatışmalar 44'üncü gününde yapılan anlaşma ile son buldu.

Cephede ağır bir hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yenilgiyi kabul ederken, işgal altındaki 300'den fazla yerleşim yeri kurtarıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın 10 Aralık'ta Dağlık Karabağ zaferi için düzenleyeceği törene katılmak üzere önceki gün, Bolu 2. Komando Tugayı Bakü caddelerinde Türk sancağı ve Komando Marşı ile Bakü caddelerinden tüm dünyaya karşı önemli mesajlar içeren gövde gösterisinde bulunmuştu. Geçit töreni için seçilen öğelerin hiçbiri tesadüfen seçilmemişlerdi ve hepsi birer anlam yüklüydü. Bunlardan en göze batan ise taşınan Türk sancağının farklılığıydı.

Neden bu sancak seçildi? Bakü caddelerindeki Türk askerinin taşıdığı sancağın önemi neydi?

Türkiye, Azerbaycan'a çok anlamlı bir sancağını gönderdi. Sancak Bolu 2. Komondo Tugayı’na ait bir sancaktı.

Kıbrıs Barış Harekatında, Güneydoğu'nun dağlarında, Irak ve Suriye'nin çöllerindeki operasyonlarda şehit olan askerlerin kanlarını temsil eden sancak, bu harekat ve operasyonlarda daima en öndeydi. Türk bayrağı hep gururla dalgalandı buralarda. En son Bakü da Bakü sokaklarında…

Bütün şehitlerimizin kanını temsil eden sancağın dünyaya gönderdiği mesaj ise: "Bundan sonra Azerbaycan'la Türkiye arasında etten kemikten kandan ve candan birliktelik oluştu" oldu.

Neden Bolu 2. Komando Tugayı?

Türkiye'nin önemli askeri unsurlarından biri, Bolu 2. Komando Tugayı oldu. Komandolar terörle mücadelede önemli operasyonlara katıldı.

"Türkiye'nin yakın zamanda ortaya koyduğu bütün mücadelelere o sancağın gölgesinde Bolu Komando Tugayında görev yapan bütün Mehmetçikler katıldı. Milletin kendisine bir onur ve şeref timsali olarak teslim etmiş olduğu emanet etmiş olduğu o sancağı en iyi şekilde dalgalandırmak adına canlarına ortaya koydular kanlarını döktüler"

MADALYALI TUGAY

Kıbrıs Barış Harekatı ve PKK'ya karşı sınır ötesi operasyonlardaki başarıları nedeniyle iki kez Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen Efsane Tugay’ın iki madalyası da Tugay Sancağında sergileniyor.

Azerbaycan’a Zafer Töreni için 2 bin 783 Türk askeri gitti. Peki neden 2 bin 783 kişi?

Mehmetçik, Dağlık Karabağ zaferinin ardından Bakü'de gerçekleşecek Zafer Töreni provalarına katıldı.

Ermenistan ile 44 gün süren çatışmalarda 2 bin 783 Azerbaycan askeri şehit düştü. Mehmetçik, şehit düşen Azerbaycan askerlerini de unutmadı. Her bir şehidi temsilen bir Türk askeri törenler için Azerbaycan’a gitti.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.