Bal ve Sarımsak ikilisinin mucizelerine inanamayacaksınız

Bal ve Sarımsak ikilisinin mucizelerine inanamayacaksınız

Balın bileşenleri ile faydası iki katına çıkan sarımsağın birçok hastalığı engellediği uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, sarımsak tek başına tüketildiği zaman vücuda faydası daha etkili bir biçimde ortaya çıkıyor.

Ancak sarımsak kokusundan dolayı çiğ tüketilemediği için uzmanlar bal ile tüketilmesini öneriyor.

Balın bileşenleri ile faydası iki katına çıkan sarımsağın birçok hastalığı engellediği uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

Ayrıca sarımsağın üzerine 7 gün boyunca bal döktüğünüz zaman şu faydaları görebilmeniz de mümkün;

* Bu iki besinde kanın pıhtılaşmasını önler. Özellikle tromboz ve varislerin oluşumunu engeller. İçerdikleri sülfür maddesi vücuttaki kan akışını dengeler.

* Kalp sağlığını kötü etkileyen yüksek tansiyon rahatsızlığı içinde kan akışının dengede olması gerekir. Bu karışım kan akışını dengelediğinden yüksek tansiyon ve buna bağlı gelişebilecek kalp hastalıkları riskini azaltır.

* Çiğ sarımsak "alisin maddesi" bakımından oldukça zengindir. Bu madde damarlarda birikmiş kötü kolesterolü temizleyerek kan dolaşımını destekler. Aynı zamanda trigliserit seviyelerinin de dengede kalmasını sağlar.

* Vücuttaki dengesiz enflamasyon yüzünden ortaya çıkan kronik rahatsızlıkları azaltmak için de uzmanlar bu karışımı öneriyor. Ayrıca bu karışım ödem toplamayı engelleyerek, kas rahatsızlıkları için doğal ağrı kesici oluyor.

* İki besinde de yüksek miktarda bulunan antimikrobiyel maddeler bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun zararlı hücrelere karşı savunmasını artırır. 

* Enfeksiyon virüsü sonucu ortaya çıkan boğaz iltihaplanmasını da önleyen bu mucize karışım, sürekli öksürüklerde de doğal tedavi olarak kullanılır.

Peki bu faydalı karışım nasıl hazırlanır?

1 su bardağı bal, 10 diş çiğ sarımsak, 250 gramlık bir cam kavanoz

Sarımsakları ufak ufak doğayınız ve kavanozun içine atınız. Daha sonra üzerine balı dökerek karıştırınız. 7 gün boyunca her sabah bu karışımdan bir yemek kaşığı ılık suya karıştırıp tüketiniz. 1,5 hafta ara verdikten sonra 7 gün boyunca tekrar tüketiniz. Karışımı oda sıcaklığında muhafaza ediniz.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.