Balçova’da Çalkaya’nın eşi aday gösterildi

Balçova’da Çalkaya’nın eşi aday gösterildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Balçova’da Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının YSK tarafından düşürülmesi üzerine, eşi Fatma Çalkaya'yı yeni aday olduğunu açıkladı.

İzmir'in Balçova ilçesi Belediye Başkanı olan ve yeniden aday gösterilen Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmesi üzerine eşi Fatma Çalkaya, CHP'nin yeni adayı olarak belirlendi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı açıklamada, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının YSK tarafından düşürüldüğünü anımsatarak şu bilgileri verdi;

ÇALKAYA'NIN EŞİ ADAY OLDU

"CHP bu keyfiliğe ve hukuksuzluğa izin vermeyecek, tüm siyasi engelleri aşacaktır. YSK, Mehmet Ali Çalkaya örneğinde görüldüğü üzere, tek adamın keyfine göre seçme-seçilme hakkına yönelik engellemeler getirmektedir. Bu durum seçilme hakkının gasbı, milli iradenin engellenmesidir."

Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya'yı Balçova Belediye Başkan adayı olarak tespit ettiklerini vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

SOKAKLARIN TANIDIĞI SEVDİĞİ BİRİ OLAN FATMA ÇALKAYA’YI ADAY GÖSTERDİK

"Hem partililerimiz hem de Balçova halkı adayımızın sahadan, siyasetten biri olması hem de YSK hukuksuzluğuna anlamlı bir cevap içermesi beklentisini dile getirdi. Balçova halkı 15 senedir her meselede yanlarında olan, sokak çocuklarından yoksullara, her muhtacın hizmetine koşan, tanıdığı, bildiği, sevdiği birini, Fatma Çalkaya'yı aday göstermemizi talep etti. Genel Merkezimiz de bu beklentiler doğrultusunda Fatma Çalkaya'yı belediye başkan adayı göstermeye karar verdi. Hem Çalkaya'nın hem de benzer tüm hukuksuzlukların hesabını halkımız bu seçimde sandıkta soracaktır."

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.