Balık tezgahlarında şenlik!

Balık tezgahlarında şenlik!

15 Nisan'ın gelmesiyle birlikte Karadeniz'de av sezonu sona erdi. Kıyı balıkçılarının avladığı çeşit çeşit balıklarla tezgahlar doldu taştı.

Karadeniz balık avlama sezonunu oldukça güzel tamamladı. 15 Nisan'da avlama sezonunun sona ermesiyle tezgahlar balıklarla doldu taştı. Tezgahları şenlendiren balıkların arasında çoğunlukla Lapin, İskorpit ve İskiri yer aldı.
Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, konuya ilişkin  AA muhabirine konuştu. Küçük teknelerle kıyı balıkçılığı yapan balıkçıların dip ağlarıyla 6 - 7 farklı türde balığın avcılığını gerçekleştirebildiklerini dile getirdi.


Avlanan balıkların arasıda Mezgit, Barbunya ve İstavrit gibi bilinen balıklarla birlikte Lapin, İskorpit, İskiri ve Karagöz balıklarının da bulunduğu belirtildi. Bayrak, "Kötü geçen sezonun ardından bu balıkların avlanması yüzümüzü güldürdü." diyerek mutluluğunu dile getirdi.

 

DİP AVCILIĞI YÜZ GÜLDÜRMEYE BAŞLADI 
Dip balıklarının avcılığı ile ilgili de konuşan Bayrak, "Dip balıkları avcılığı istediğimiz düzeyde olmasa da şu an için tezgahlarımız boş kalmıyor. Kıyıya yakın bölgelerde denize ağ bırakan balıkçılarımız lapin, iskorpit ve iskiri gibi balıklar avlıyorlar. Bunların yanı sıra karagöz ve kefal balıkları da avlanıyor. Yine yengeç avcılığı yapılıyor. Açıkçası kötü geçen bir sezonun ardından dip avcılığıyla yüzümüzü gülüyor. Temennimiz giderek artmasıdır. Maalesef son yıllardaki aşırı avcılık ve deniz kirliliğine bağlı olarak balık avcılığında azalma var. Umarız söz konusu bu sorunlar ortadan kalktığında o eski yıllardaki bol avcılık tekrar olur." sözleriyle konuya açıklık getirdi.


Avlanan balıklar bu sene kilogramı 10 liradan satışa sunulacak.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.