Balıkesir’de yapılan FETÖ operasyonunda 57 kişi gözaltına alındı

Balıkesir’de yapılan FETÖ operasyonunda 57 kişi gözaltına alındı

Yeniden yapılanma çalışmalarında bulundukları gerekçesiyle, Balıkesir’de düzenlenen FETÖ operasyonunda, haklarında yakalama kararı bulunan 63 kişiden 57’si gözaltına alındı. 

Balıkesir’de düzenlenen FETÖ operasyonunda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 63 kişiden 57’si gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise örgütün himmet ve sohbet gruplarının listeleri de bulundu.

İHA’da yer alan habere göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen operasyonla 57 kişiyi gözaltına aldı. Örgüt üyelerinin evlerinde ele geçirilen notlar içinde aktif yapılanma içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten örgüt mensubunun kendi el yazısıyla yazdığı isim listeleri de ele geçirildi. Listede adı yer alan isimlerin tamamına yakınının FETÖ soruşturmalarında kaydının yer aldığı ve listelerin örgütün himmet ve sohbet gruplarını oluşturan listesi olduğu bildirildi.

Diğer yandan şüphelilerin evlerine yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, sahte kimlikler, örgütle bağlantılı doküman ve notlar, 9 adet tarihi sikke, 40 bin lira, 35 bin dolar, 3 bin Euro, 38 çeyrek altın, 3 cumhuriyet altını, 1 ata lira ve 2 tam altın ele geçirildi.

Listelerde isimleri yer alan 63 şüpheliden 57’sinin yakalandığı ve kaçak durumda olan 6 şüphelinin ise aranmasına devam edildiği aktarıldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.