Balıkla ne yenmez! Rus uzman açıkladı...

Balıkla ne yenmez! Rus uzman açıkladı...

Moskova'da yaşayan Rus beslenme uzmanı Yevgeny Arzamastsev, Moskova 24 sitesine hangi yiyeceklerin balıkla tüketilmesinin önerilmediğini açıkladı.

Uzman, "Tabii ki öncelikle bunlar süt ürünleri. Balıkla birlikte mide rahatsızlığına neden olabilir. Özellikle süt sosu ile tüketilirse" dedi.

Beslenme uzmanına göre, balıklara mantar ve tahıllar da eklenmemelidir.

Bu, yemeklerin oldukça zor bir kombinasyonudur. Mantarlı veya tahıllı balıklardan bir kişi ağırlık, uyuşukluk hissedebilir. Midenin iltihaplı hastalıkları varsa, bu alevlenmeye yol açabilir.

Arzamastsev, "İdeal olarak, herhangi bir proteinli yiyecek gibi balık da en iyi sebzelerle tüketilir. O zaman yemek mümkün olduğunca kolay ve güvenli olacaktır" diyor.

En kötüsü, mantarlar ve tahıllar somon ve uskumru gibi yağlı balıklarla birleştirilirek yenmesi doğru değildir.  Bu ürünler belki morina ve levrek gibi yağsız balıklarla tüketilmesinin sağlık üzerindeki etkisi daha düşük olacaktır.

Balıktan sonra 3-4 saatten daha erken olmamak üzere süt ürünleri, mantar ve tahıl yemek güvenlidir. Bu, bir sonraki öğüne karşılık gelir. O zaman balıkla iyi gitmeyen ürünleri zaten alabilirsiniz.

Arzamastsev, "Ancak burada balık ne kadar çok olursa, sindirilmesinin o kadar uzun süreceğini hesaba katmak gerekir. Bu, öğünler arasındaki süreyi uzatabilir" diye ekledi.

Doktor ayrıca midede ağırlığa neden olabileceği için baklagillerin balıkla birlikte tüketilmemesi tavsiyesinde bulundu. Ek olarak, baklagiller de dikkate alınması gereken proteinin asimilasyonuna müdahale ediyor.  

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.