Balıklar meşhur olacak

Balıklar meşhur olacak

‘Haftada iki gün balık yaşam boyu sağlık’ sloganıyla Türk insanının yıllık balık tüketimini 8 kilodan 15 kiloya çıkarmayı hedefleyen Türk su ürünleri sektörü, alabalık, levrek ve çipuranın popülerliğini arttırmak için Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

Türk balıkçılığının tanıtılmasına ve gelişmesine katkı sağlamak, balıkçılığın yaygınlaşmasını ve balık üretimi ve tüketimi konusunda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, bu amaçla 2020 yılında ilkini gerçekleştirecekleri, “Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Fotoğraf Yarışması”nı önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirmek istediklerini kaydetti.

 

 

“Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçılık önemli bir geçim kaynağı” diyen Kızıltan, “Türkiye’den ihraç edilen her dört balıktan üçünü Egeli balıkçılar ihraç ediyor. Balık ihracatımız yıllık 1 milyar dolar seviyesine ulaştı. ESÜHMİB olarak Türk balıkçılığının tanıtılmasına ve gelişmesine katkı sağlamak, balıkçılığın yaygınlaşmasını ve balık üretimi ve tüketimi konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.

 

 

Yarışmamız ihracatta öne çıkan alabalık, levrek ve çipura çeşitlerini kapsayacak. Bu balıklarımızın yetiştirilmesinden tüketicinin sofrasına ulaşıncaya kadar ki tüm süreçler yarışma kapmasında olacak” şeklinde konuştu.

 

 

  

Türkiye genelinde düzenlenen  “Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHMİB) Fotoğraf Yarışması”na katılacak kişilerin @turkishseafood ve @egeihracatci Instagram hesaplarını takip etmeleri gerekiyor.

 

 

Yarışmaya her bir yarışmacı en fazla 4 fotoğrafla katılma hakkına sahip olacak. Tüm Katılımcılar; başvurularını 1 Şubat 2020 tarihine kadar yapabilecek.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.