Balyoz davası hakimi İdris Asan'a FETÖ üyesi olmak suçundan hapis cezası

Balyoz davası hakimi İdris Asan'a FETÖ üyesi olmak suçundan hapis cezası

Balyoz davasının hakimlerinden biri olan İdris Asan, ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davada 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Balyoz davasının hakimlerinden İdris Asan daha sonra Yargıtay üyesi olmuş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ise meslekten ihraç edilip tutuklanmıştı. İdris Asan’ın yargılandığı davada karar verildi. 

İdris Asan, ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davada 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından görevinden ihraç edilen ve tutuklanan Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ile HSYK üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında savunmasını yapmak üzere söz verilen İdris Asan suçlamaları reddetti. Örgüt içinde dini hassasiyet nedeniyle yer aldığını belirten Asan, pişman olduğunu da sözlerine ekledi.

İdris Asan, eski Yargıtay üyesi Resul Çakır’ın kendi telefonuna ByLock yüklediğini iddia etti ve beraatına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, İdris Asan’ın savunmasını aldıktan sonra kararını açıkladı. Buna göre Asan, “FETÖ/PDY silahlı örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören maddeye dayanarak Asan’ın cezası 10 yıl 6 aya çıkarıldı.

Daha sonra sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle ceza 8 yıl 9 aya indirildi ve Asan’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.