Balyoz'da sürpriz tahliye

Balyoz'da sürpriz tahliye

Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın (50) hastalığından dolayı infazının altı ay ertelenmesi kararı verildi.

Balyoz Davası'ndan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve akciğer kanseri nedeniyle Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören tutuklu Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın (50) hastalığından dolayı infazının altı ay ertelenmesi kararı verildi. Hastanede tedavi gören ve tahliye olacağı haberini alan emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, Twitter'dan "3 yıldır elimden bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı" diye yazdı.

Hakkında geçici süreliğine tahliye kararı verilen Çakmak'ın ilk geceyi kızı Tuğçe Çakmak Kara'nın evinde geçireceği, daha sonra da Ankara GATA'da tedavisine başlanacağı öğrenildi.

Silivri Cezaevi'nden hastalığı nedeniyle 14 Ocak 2014 günü Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak hakkında hastalık teşhisini içeren bir rapor hazırladı. Raporda Çakmak'ın akciğerinde kitle tespit edildiği, hastalığının 4. evrede olduğu ve hastanın radyoterapi ve kemoterapi tedavisini eşzamanlı olarak onkoloji servisinin bulunduğu bir hastanede yatarak sürdürülmesinin uygun olacağı belirtildi. Bunun üzerine Çakmak'ın avukatı infazın ertelenmesi için savcılığa başvuruda bulundu. Savcılığın talebi üzerine Adli Tıp Kurumu, incelediği raporu 31 Ocak 2014 günü onaylayarak Bakırköy İnfaz Savcılığı'na gönderdi.

Raporun geldiği haberini alan Çakmak'ın ablaları Filiz Çakmak ve Deniz Andaç kardeşleri Cem Aziz Çakmak'a kavuşacakları umuduyla soluğu Cuma günü Bakırköy Adliyesi'nde aldı. Ancak Çakmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün de "Toplum içine çıkmasında bir sakınca yoktur" yazısı gelmesi gerekiyordu. Bürokratik işlemlere takılan yazı bir türlü gelmedi. Yazı bir gün sonra dün İnfaz Savcılığı'na kurye ile gönderildi. Savcı, infazı 6 ay erteleme kararını imzalayıp Silivri Cezaevi'ne gönderdi. Buradaki işlemlerin ardından tahliye evrakının Çakmak'ın yattığı hastanedeki görevlilere gönderileceği  ve tahliye edileceği bildirildi.

HASDAL'DA DÜĞÜN

Cem Aziz Çakmak'ın kızı Tuğçe, 29 Eylül 2013 tarihinde Yasin Kara ile Üsküdar Evlendirme Dairesinde nikahlandı. Tümamiral Çakmak, kızının nikahına büyük bir çelenk gönderdi.

Kırmızı ve beyaz karanfillerden yapılan çelengin ortasında ise, kocaman bir denizci çapası işareti vardı. Çelengin üstünde "Canım kızıma mutluluklar" yazıyordu. Tuğçe Çakmak, çelengi gördüğünde gözyaşlarına boğuldu. Yeni evli çift nikahtan sonra soluğu Hasdal Cezaevi'nde aldı. Cezaevindeki bir saatlik sembolik düğünde tutuklu tüm komutanlar bir koridor oluşturdu, Tuğçe ve Yasin içinden yürüdü. Orkestrası tutuklu komutanlardan oluşan kısa düğünde Tuğçe, babasıyla dans ederek hayalini gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.