Bankalar, kalp rahatsızlığı ve kanser hastalığı olanlara kredi vermiyor

Bankalar, kalp rahatsızlığı ve kanser hastalığı olanlara kredi vermiyor

Bankalar, kalp rahatsızlığı ve kanser hastalığı olan vatandaşlara kredi vermekten kaçınıyor.

Pandemi döneminde bankalardan kredi taleplerinde artış yaşandı. İstenen şartlar sağlandığı takdirde kolaylıkla yanıt veren bankalar, kalp rahatsızlığı ve kanser hastalığı olan vatandaşlara "Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız" yanıtını verirken, kredi vermekten de vazgeçiyor.

18 yaşını doldurmuş, yeterli kredi notuna sahip, üzerine ipotek olmayan, sigortalı çalışan, belgelenebilir geliri olan birçok vatandaş, bankaların diğer şartlarını da sağladığı takdirde finansal ihtiyaçlarını karşılamak, yatırım yapmak ve gelişebilecek durumlara karşı kullanmak için krediye başvurabiliyor.

Ancak kalp krizi ve kanser hastalığını atlatanlara bankalar kredi vermiyor.

 

"YAŞARKEN ÖLÜ OLARAK GÖRÜLÜYORUZ"

 

Bankaya başvurarak kredi almak isteyen vatandaşlar, hastalığı atlatsalar bile kredi alamıyor. Bankalar, "Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız" derken, BDDK, "Her banka kredi ve risk politikasını kendisi belirler" açıklamasını yaptı.

Bu açıklamaya isyan eden vatandaşlar, yaşarken ölü olarak görüldüklerini belirtiyor.

 

"GÜVENİLİR KEFİL GETİR"

 

Hastalığı atlatsalar da bankalardan "Kredi veremeyiz" yanıtını alan kişiler, TBMM Dilekçe Komisyonu'na yoğun şikayet başvurusu yaptı. Hatta bir vatandaş, üniversitede okuyan çocuklarının masraflarını karşılayabilmek amacıyla sadece 10 bin TL kredi için başvurduğunu, ancak bankadan "Veremeyiz, hayat sigortası yapamayız, güvenilir kefil getir" yanıtını aldığını kaydetti.
 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.