Bankalar kapanıyor mu? Çalışma saatleri değişti mi? Mesai saatleri...

Bankalar kapanıyor mu? Çalışma saatleri değişti mi? Mesai saatleri...

Çin'in Vuhan kentinden çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (covid-19) Türkiye'de de hızla yayılmaya devam ediyor. Bu kapsamda çok sıkı önlemler alınıyor. Son olarak bankalar da çalışma saatlerini düzenledi.

Çok bulaşıcı olan koronavirüs nedeniyle yaşam durma noktasına geldi. Birçok kurum, kuruluş ve işletme salgına karşı önlemler aldı. Ancak yaşamın şah damarları olan bazı kurumlar bu konuda işi tamamen bırakamıyor. Bankalar günlük yaşamda oldukça önem taşıyor. Ödemeler, krediler, nakit gibi günlük işlemlerin gerçekleştirilmesi için bankalar çalışmaya devam ediyor. 

BANKALAR HANGİ SAATLERDE AÇIK OLACAK?

Bankalar Birliği bankaların çalışma saatleri ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada bankaların alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışma saatlerini değiştirildiği duyuruldu. Özellikle koronavirüsün kolaylıkla bulaşacağı banka bekleme kuyrukları ve para alıp verme gibi olaylar biraz azalsın diye sadece yarım gün çalışılacak. 12:00'da kapılarını açan bankalar 17:00'a kadar işlem yapacak. Sosyal mesafenin korunması amacı ile ise vatandaşlar bankaya tek tek alınacak. 

 

en-yuksek-faiz-veren-bankalar-728x410.jpg

 

EVDE KALIN ÇAĞRISINA UYULMASI ÖNEMLİ

Sokağa çıkma yasağının geleceği gündemi meşgul ederken ekonomik faaliyetlerin nasıl ilerleyeceği sorusu da merak konusu oldu. Önümüzdeki günlerde alınan tedbirlerle yaşam şekillenecek. Yetkili kişiler tüm vatandaşları zorunlu olmadığı sürece evinde kalması gerektiği konusunda uyarıyor. Virüsün yayılmaması için bu tedbirlere uymak ise hayati önem taşıyor. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.