Bar ve meyhaneler ne olacak?

Bar ve meyhaneler ne olacak?

Kafe ve bar çalışanları ve müzisyenler, illerin risk durumuna göre açıklanan normalleşme adımlarından umduğunu bulamadı.

Kafe ve barbarın da ilk aşamada en azından sokağa çıkma yasağının başladığı saat 21.00'e kadar açık olmalarını isteyen kafe ve bar çalışanları ve müzisyenler, yıl sonuna kadar nakdi yardım ve kısa çalışma ödeneği desteği verilmesini talep etti.

Kafe ve bar çalışanları, "bir ayrımcılık söz konusu restoranlar kafeler açılacak, ama barlarla meyhanelere dair herhangi bir şey yok. 10 gün sonra barlar ve meyhaneler yaklaşık bir yılını dolduracak kapalı kaldığı süre boyunca. Bu sektörde çalışan binlerce insan bir sene boyunca ne yer ne içer bunun halen daha bir cevabı yok” dediler.

Salgın döneminde kısıtlamaların başlamasından bu yana hemen hemen hiç iş yapamayan kafe ve bar çalışanları, yaklaşık bir yıldır mağdur. Bu nedenle seslerini duyurabilmek için başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde eylem yapan kafe ve bar çalışanları dün açıklanan paketten de umduğunu bulamadı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.