Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Mehmetçik Münbiç'e yürüyor

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Mehmetçik Münbiç'e yürüyor

Barış Pınarı Harekatı'nın 7. gününde Mehmetçik, dün takviye güç olarak Mübiç’e gönderildi. 

Fırat'ın doğusunu teröristlerden temizlemek amacıyla başlatılan Barış Pınarı harekâtı'nda dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Fırat’ın batısına doğru kayacağının somut işaretleri geldi.

Fırat’ın batısındaki bu hareketlilik Erdoğan’ın önceki gün harekâtın Ayn el Arap (Kobani) ve Haseke’yi de kapsayacağını açıklamasından sonra arttı.

 

ANLAŞTIKLARINI İDDİA EDİLİYOR

 

Ayn El Arap, Münbiç ve Haseke’de kontrolü elinden bulunduran terör örgütü PYD/YPG, rejim güçlerini buralara çağırdığını ve Esad’la anlaşma sağlandığını iddia etti.

 

munbic-siyasetcafe.JPG

 

Ana omurgasını terör örgütü PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) elebaşlarından ‘Mazlum Kobani’ kod adlı Şahin Cilo, Esad rejimi ve müttefiki Rusya ile ‘acılı tavizler’ içeren bir anlaşma yaptıklarını öne sürdü.

 

MÜNBİÇ'E İNTİKAL BAŞLADI

 

Terör örgütünden bu açıklamalar gelirken, Suriye Milli Ordusu (SMO) önceki gece Cerablus’tan Münbiç’e doğru hareketlendi. Aynı şekilde TSK birlikleri de Cerablus’un meskun mahallinden ileriye doğru harekete geçerek, dün sabah erken saatlerden itibaren Münbiç’e intikale başladı. TSK birlikleri tank, obüs ve kirpilerle ilerleyişini sürdürdü. Birlikleri kimi zaman da havanlarla terör hedeflerini ateş altına aldı.

 

munbic-siyasetcafe-haber.jpg

 

Hem güvenlik kaynakları, hem de İletişim Başkanlığı söz konusu bölgelerde hareketlilik olduğunu doğruladı. İletişim Başkanlığı, dün sabah bölgedeki hareketlilikle ilgili açıklamasında şunları söyledi:

'PKK/YPG’nin Münbiç ve Ayn el Arap gibi yerlerde Suriye rejimi ile anlaşma yaptığına ilişkin söylentiler yoğun bir şekilde yayılıyor. Konuya dair pek çok teyitsiz bilgi yayılmasına rağmen bir hareketliliğin olduğunu söylemek mümkün'

 

Türk güvenlik kaynakları da rejim güçlerinin güneyde Münbiç kırsalında konuşlandığına dair güçlü işaretler alındığını söyledi.

 

TSK İLE ESAD GÜÇLERİ KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR

 

Güvenlik uzmanları, Münbiç’teki hareketliliğin bu kadar artmasının ABD’nin askerlerini bu bölgeden de çekmiş olma ihtimalinden kaynaklandığı görüşünde. Ancak askeri kaynaklar, Münbiç’teki ABD güçlerinin çekildiğini teyit eden bir işaret veya bilgi sahibi olunmadığını söylediler. Kulislerde, ABD askerinin çekilmesi sonrası Münbiç harekâtının kısa sürede başlayabileceği ifade ediliyor. Münbiç’in güney kırsalında konuşlu olduğu belirtilen rejim güçlerinin, bölgeye inen SMO unsurlarına ateş açması durumunda TSK ile Esad güçlerinin karşı karşıya gelme riski de gözardı edilmiyor.

 

munbic-siyasetcafe-haber1.jpg

 

Suriye’deki iç savaşla ilgili anlık bilgileri paylaşan internet haber siteleri ile Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, Suriye Ordusu’nun Münbiç kırsalı haricinde Haseke’ye de girdiğini ve kentin kuzeybatısındaki Tel Tamer’e konuşlanarak özellikle Türk savaş uçaklarının olası saldırılarına karşı uçaksavarlarını mevzilendiğini duyurdu. SANA, ordu askerlerinin bölgeye girişini gösteren fotoğraf ve videolar da yayınladı.

 

TSK TUZAKLARA KARŞI EĞİTİMLİ KÖPEKLERLE İLERLİYOR

 

Aynı şekilde Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa’ya da Suriye rejim birliklerinin girdiği bildirilirken, Kamışlı’daki tüm okullar, resmi daire ve kuruluşlarda terör örgütü PYD/YPG flamalarının indirilerek yerine Suriye bayrağının asıldığı iddia edildi.

Bordo Bereliler ve komandoların önceki geceden itibaren hazırlıklarını tamamlayarak Cerablus’tan Münbiç´e takviye güç olarak ilerleyişini Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirleri de dakika dakika takip ederek görüntüleriyle birlikte dünyaya duyurdu. TSK birlikleri tuzaklara karşı özel eğitimli köpekler ve cihazlarla mayın ve bomba taraması yaparak ilerleyişini sürdürdü.

 

KALIN: HEDEFİMİZE ULAŞANA KADAR DURMAK YOK

 

Cumhurbaşkanlığı özcüsü İbrahim Kalın, harekâtın durdurulması çağrılarına Twitter’dan şu yanıtı verdi:

“Musul, Rakka ve Deyrizzor yerle bir edilir ve binlerce sivil öldürülürken seslerini çıkartmayanlar, Barış Pınarı harekâtının başarısı karşısında panik halinde ‘operasyonu durdurun’ çağrıları yapıyor, Türkiye’yi yaptırımlarla tehdit ediyor. Hedeflerimize ulaşana kadar durmak yok.”

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.