Barış pınarı Kara harekatı başladı: Mehmetçik sınırdan geçti

Barış pınarı Kara harekatı başladı: Mehmetçik sınırdan geçti

Terör örgütlerine yönelik Suriye’nin Kuzey Doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatında saat: 22.00 itibariyle kara birliklerinin harekatı da başladı. MSB yaptığı açıklamada ‘Fırat’ın doğusuna kara harekatına başlandı’ açıklaması yapıldı.

 

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Kara harekatı başladı. Satt: 22.00 itibri ile TSK birlikleri sınırı geçerek Soriye'nin Kuzey Doğusuna girdi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. bilgisini paylaştı

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız." ifadelerini kullandı.

 

erd-1.JPG

Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama öncesi Suriye'nin Resulayn kentindeki YPG mevzilerinden patlama sesleri duyuldu. Ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı.

Bölgenin TSK'ya ait obüs ve F-16'lar tarafından vurulduğu tahmin ediliyor. Türk askerinin karadan henüz karadan giriş yapmadığı tahmin ediliyor. Sınırda risk teşkil eden unsurların yapılacak atışlarla temizlenmesinin ardından karadan giriş başlayacak.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD, Rusya Federasyonu, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile NATO ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlikleri saat 14.00’ten itibaren Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin bilgilendirildi" ifadelerini kullandı.

 

erd-2.JPG

 

ABD BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ’NE ÇAĞRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fırat’ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı’nın operasyonun başladığını duyurmasından kısa bir süre sonra ABD Büyükelçisi David Michael Satterfield, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. ABD Büyükelçisine harekat hakkında bilgi verildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünden yapılan açıklamada BM Güvenlik Konseyi üyelerinin de Barış Pınarı Harekatıyla ilgili olarak bilgilendirilmek amacıyla bakanlığa çağrıldığı ifade edildi.

ERDOĞAN, LİDERLERE BİLGİ VERDİ

Erdoğan, harekatla ilgili Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak bilgi verdi.

 

30 KİLOMETRE İÇERİ GİDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında YPG/PKK hedeflerini vurdu.

Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi.

Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı.

Terör örgütü YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakıyor.

Diğer yandan TSK Topçu birlikleri, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad’da örgütün mevzilerini obüs atışlarıyla hedef alıyor.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.