Barış Yarkadaş ifşaladı! Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihale

Barış Yarkadaş ifşaladı! Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihale

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın "İYİ Partili vekil, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon liralık ihale aldı" iddiasına yönelik belediyeden açıklama geldi.

Eski CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş ile İYİ Parti arasındaki 'İhale' tartışmasında tansiyon düşmüyor. Barış Yarkadaş'tan kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti'ye yeni eleştiriler geldi.

Yarkadaş "HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP'lilerin verdiği katkıyla belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır." diye konuşmuştu.

 

İYİ PARTİ'DEN YARKADAŞ'A SUÇ DUYURUSU

 

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yarkadaş'ın iddiaları üzerine İYİ Parti adına 'Suçu bildirmeme' ve 'İftira' suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Poyraz'ın avukatı Eray Gülcü, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada "Barış Yarkadaş açıklamaları ile; büyükşehir belediyelerinden, il ve ilçe belediyelerinden İYİ Parti yöneticilerinin 'yakın çevrelerinin' ihale aldıklarını, bunları tek tek bildiğini, 'bana söyletmesinler, konuşturmasınlar' vurgusu ile de tüm detaylara vakıf olduğunu, belediyelerde ihalelerin dağıtıldığını, İYİ Parti yöneticilerinin eşlerinin, dostlarının ve akrabalarının dağıtılan ihaleleri aldıklarını ifade etmiştir." denildi.

 

"SEN İHALE ALIYORSAN BUNU ELEŞTİRİRİM"

 

Yarkadaş, bu gelişmelerin ardından İYİ Parti'nin suç duyurusuna bir TV programının canlı yayınında yanıt verdi.

Yarkadaş "HDP'yi yok saydığınız, takdirde Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsınız, böyle bir iddianız olmadığı anlamına gelir. İkincisi, bu ülkenin eşit yurttaşlarına karşı ayrımcılık yaparsınız. Had bildirme işi çıktı, benimle ilgili tweet yazıyor İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı 'Haddini aştı' diyor. Ne haddine senin ben gazeteciyim her türlü düşüncemi ifade ederim. Sen İYİ Partili olarak CHP'li belediyeden ihale alıyorsan bunu eleştiririm" ifadelerini kullandı.

 

107 MİLYONLUK İHALE!

 

Yarkadaş ayrıca ihale iddiasının detaylarını paylaştı.

 

İşte o bomba açıklamalar:

 

'Bir Milletvekili partisinin ittifak ortağı olduğu bir belediyeden ihale almamalı, bir partinin yöneticisi de ihale almamalı, o zaman siz siyasi etiğe aykırı davranmış olursunuz. AK Parti'ye yönelik tüm eleştirilerimiz boşa çıkar. İYİ Parti'de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon liralık ihale alıyor."

 

"BİZE KIYAK YOKTUR"

 

'Kim ihale almış? Barış Yarkadaş iftira atıyor' diyorlar. Şimdi burada iftira atan kim? İnternette dolaşırken Samsun'daki bir yerel gazetede bu haberin çıktığını gördüm. Samsun Milletvekili olduğu için gazete 'Siz bu ihaleyi aldınız mı?' diye soruyorlar. Bedri Yaşar 'Söz konusu ihale şeffaf bir şekilde yapılmıştır bize bir kıyak yoktur' diyor. 2 gündür benim hakkımda Twitter'da 'İftira atıyorsun, ispatla' diyen arkadaşlardan kocaman bir özür bekliyorum. Bu sadece bir tanesi. İYİ Parti neye dayanarak benim hakkımda suç duyurusunda bulundu anlamış değilim.

 

MİLLETVEKİLİ DANIŞMANI İŞE ALIMLARDA AKTİF!

 

Çankaya Beytepe'de imar düzenlemesi yapılıyor bu da Büyükşehir Belediyesi'nden geçiyor burada bakıyorsunuz İYİ Parti Milletvekilinin eski ortağı var, bir başka Milletvekilinin danışmanı belediyelerde işe alımlarda çok aktif olduğunu görüyoruz.

İzmir’in İYİ Parti İl Başkanı 2021 yılında Hüsmen Kırkpınar 3 yeğenini, Balçova ilçe başkanı ve Bornova ilçe başkanı çocuklarını Aliağa ilçe başkanı yeğenini İzmir Büyükşehir Belediye’sine yerleştirdi.  Konu parti içerisinde bir rahatsızlık yaratınca gazetelere yansıdı ve dönemin İYİ Parti Genel Başkanı çıkıp açık bir şekilde belediye bizim önerdiğimiz 60 kişiyi işe aldı bunların 12’si parti yöneticilerinin yakınları inkar etmiyoruz.

 

BEYEFENDİNİN EŞİ İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI!

 

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Emir İşmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Beltur A.Ş'nin Genel Müdür yardımcısı yapılıyor. Bu arkadaşın bilmiyorum, BELTUR'daki yeteneği nedir?

Bakıyorsunuz. İBB Ağaç A.Ş. var. Başın bir orman mühendisi getiriliyor. Eski bir Ülkücü, tamam. Ama Ali Sukas’ın eşi, Berna Hanım, İYİ Parti’de genel başkan yardımcısı.

Bir bakıyorsunuz, orada işçiler istedikleri zammı alamadıkları için bir aydır grev yapıyorlardı. Peki, Ali Sukas’ı İYİ Parti nasıl denetleyecek? Çünkü eşi Genel Başkan yardımcısı.

Fazıl Köremezli. 2019 seçimlerinde Kahramankazan belediye başkan adayı, kaybediyor. ASKi yönetim kurulu üyesi.

Kerim Yılmaz. İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, emekli hakim ama ABB İmar A.Ş. yönetim kurulu başkanı.

ABB Portaş genel müdürü, İYİ Parti eski il başkanı Mesut Özarslan.

Hangi birini sayayım? Kardeşi vekil, ağabeyi daire başkanı, kendisi daire başkanı, kızı şube müdürü, kendisi daire başkanı olup eşi belediyeye mal satanı mı anlatayım, hangi birini anlatayım?"

Ben kimseye iftira atmadım, bir tespit yaptım belgesini de ortaya koydum. O yüzden suç duyurusunu da doğal karşılıyorum. Hamama giren terler derler ya biz de girdik şimdi de terleriz önemli değil ama yeter ki o hamamdan temiz toplumla çıkalım.'

 

BELEDİYEDEN İDDİALARA CEVAP GELDİ

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir televizyon kanalının canlı yayınında İYİ Partili bir milletvekilinin Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon TL aldığını iddia eden Barış Yarkadaş'ın iddiasıyla ilgili açıklama yayınladı.

 

"İHALEYE GİREN FİRMALARIN SAHİPLERİNİN SİYASİ PARTİSİ SORGULANMIYOR"

 

İhaleye giren firmaların sahipleri için siyasi parti sorgusu yapılmadığı belirtilen açıklamada, "'İstasyon Caddesi Alternatif Yol Projesi Sanat Yapıları Yapım İşi' ihalesi açık ihaledir, davet usulü değildir. Açık ihalelere herkes katılabilmektedir. 17 firma doküman indirmiş, 5 firma teklif vermiştir. Konsorsiyumla ihaleye katılan, geçerli ve en düşük teklifi veren firma ihaleyi almıştır. İhaleye katılan firmaların sahipleri, eski sahipleri ya da ortakları hakkında siyasi parti sorgulaması yapılmamaktadır" denildi.

 

"İHALELER CANLI OLARAK YAYINLANIYOR"

 

Açıklamada ayrıca ABB'nin ihalelerinin canlı olarak yayınlandığı hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı:

 

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, siyasi kimliklere ya da parti üyeliklerine göre değil kırım oranlarına göre ihale yapmaktadır. Açık olarak yapılan bir ihalede en düşük ve geçerli teklifi veren firma hangisi ise ihaleyi o firma alır. İhalenin sonucuna yönelik bir itiraz olmamıştır, tarafımıza herhangi bir dava açılmamıştır. Bu kişilerin alışık olmadıkları veya unuttukları husus, Ankara Büyükşehir Belediyesinde tüm ihalelerin Türkiye'de ilk kez yapılan uygulamayla canlı olarak yayınlanmasıdır.

 

"HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANDIĞI İDDİASI SAFSATADIR"

 

Bugüne dek 3 binden fazla ihale ABB TV'de canlı yayınlanmıştır. İhale 10 Aralık 2020 tarihinde ilan edilmiş, 13 Ocak 2021 tarihinde yapılmıştır. İhale yılbaşından önce ilan edildiği için yaklaşık maliyet 2020 birim fiyatlarıyla belirlenmiştir. 2020 yılı yaklaşık maliyeti hesaplaması ile 2021 yılında gerçekleştirilen ihalede kırım oranı bu nedenle düşük kalmıştır. Nitekim Resmi Gazete'de yılbaşından sonra yayınlanan birim fiyatlarda yüzde 25,52 artış yaşanmıştır. 2021 yılı fiyatları baz alındığında yaklaşık maliyetin 135 milyon TL olarak kabul edilmesi gerekmektedir. 'İmalat aşamasında demir yerine beton kullanılarak ihaleyi kazanan firmaya haksız kazanç sağlandığı iddiası' safsatadır.

 

"DAHA ÖNCE DE MELİH GÖKÇEK'E YAKIN FİRMALARIN İHALE ALDIĞI İDDİA EDİLDİ"

 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) yazılan yazı ile (bölgede tren hattı bulunduğundan) görüş sorulmuş, alınan resmi cevapta bölgede bulunan elektrik hattı nedeniyle demirle etkileşim yaşanıp olumsuz sonuçlar doğurabileceği belirtilmiştir. Beton kullanılması sonucu maliyetin düşmesi sonucu oluşan 9 milyon 20 bin 839 TL'lik fark firmaya yapılan ödemelerden resmi tutanakla kesilmiştir. Canlı yayında ihale sistemi sonucunda bugüne kadar hiçbir kişiden ya da siyasi partiden tarafımıza ihale almak adına girişimde bulunulmamıştır. Daha önce eski ABB Başkanı Melih Gökçek'e yakın bazı firmaların yeni dönemde de Büyükşehir Belediyesinden iş aldığı konusunda haberler yapılmıştır."

 

İHALELERDE ŞEFFAFLIK GÖZETİLİYOR"

 

21 Şubat 2022 tarihli bir gazetede yer alan haberde AK Parti İl Başkan Yardımcısı'nın ABB'nin açık ihalesine katılarak 88 milyon TL tutarında iş aldığı ve bu nedenle görevinden ayrılmak zorunda bırakıldığı bilgisi verilmiştir. Sonuç olarak ABB'nin ihalelerinde şeffaflık ve kamu faydası gözetilmekte, ihaleler parti üyeliğine göre değil kırım oranlarına göre verilmektedir. Yeni dönemde açık ihalelere ortalama katılımcı sayısı 12'dir. Ortalama kırım oranı ise yüzde 23'tür. Mansur Yavaş yönetiminde kim olursa olsun açık ihalelere katılabilmektedir. Adam kayırma, torpil ve adrese teslim ihale dönemi sona ermiştir. İhalelerde belediyenin kazancı, yani 'halkın parası' diğer tüm unsurlardan daha önemlidir. Ankara Büyükşehir Belediyesinde ihale verilmez; hak ediliyorsa canlı yayında alınır. Trol çeteleri ve havuz medyasının yaptığı iftira dolu haberlere itibar edip kurumumuza konunun aslı sorulmadan yapılan manipülasyon içeren açıklamalar bizleri daha da güçlü kılmaktadır. Zira gerçek dışı söylemlerin zararı her zaman bu söylemlerde bulunanlara olmuştur."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.