Baro başkanından flaş dolar açıklaması; 2 TL düşecek

Baro başkanından flaş dolar açıklaması; 2 TL düşecek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şok açıklaması ile doların 2 lira düşeceğini ileri sürdü

Dolar fiyatları üzerinden bir çok senaryo açıklanırken, kimsenin beklemediği kurumdan dolar fiyatları ile ilgili şok açıklama geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, doların 2 lira düşeceğini ileri sürdü ve bunun nasıl gerçekleşeceğini anlattı.

Feyzioğlu'na göre yapılacak bir kaç düzenlemenin ardından dolar fiyatları 2 TL düşecek  ve 4 tl seviyelerinde dengelenecek.

"Dolar  fiyatları 2 lira düşer"

 

TBB Başkanı Feyzioğlu, HSK yapısında yapılan değişiklikler ve peşinde Anayasa destekli değişim dolar fiyatlarında 2 lira gerileme meydana getireceğini belirtti. Yabancı yatırımcının hukukun üstünlğü kavramına inanması yeterli bir mesajdır dedi. 

Dolar Düşmeye Devam edecek mi?

Merkez Bankası'nın bu ay vereceği faiz kararı sonrası dolar fiyatlarında düşmenin devam etmesi bekleniyor. Özellikle Türkiye'deki özel bankaların tl varlıklara getirilen vergi sebebiyle, mevcut varlıklarını dövize çevirmesinin ardından dolar yükselişe geçmişti. Doların eylül ayında düşmesini ve 5,50 seviyelerinde dengelenmesi bekleniyor.

Yabancıların döviz yorumları,

Küresel piyasaları etkisi altına alan Arjantin krizi ve İtalya'da ki siyasi belirsizlikler ve ABD Çin arasındaki olumsuz ticari hava dola kuru üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Yabnacı yatırım kuruluşları dolar fiyatlarında dalgalanmanın düşeceğini ve yerini dengeli bir görüntüye bırakacağını belirtiyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum