Bartın'da maden ocağındaki patlamada can kaybı yükseliyor

Bartın'da maden ocağındaki patlamada can kaybı yükseliyor

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybı yükseliyor.

Bartın'da Amasra maden ocağında 110 işçinin mesaide olduğu sırada yaşanan patlamada, şimdiye kadar 40 işçinin hayatını kaybettiği açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir maden işçisiyle ilgili belirsizlik yaşandığını belirtti.

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında dün (14 Ekim 2022 Cuma günü) saat 18.45 sıralarında grizu patlaması meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün (15 Ekim 2022 Cumartesi günü) saat 11.40'ta yaptığı açıklamada, patlamada 40 madencinin hayatını kaybettiğini, 11 yaralının hastanelerde olduğunu, 1 madencinin durumuyla ilgili ise belirsizlik olduğunu açıkladı.

 

Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

 

* Türkiye'nin birçok yerinden gerek arama kurtarma, gerek yardımcı hizmetler için bütün kurumlarımız, Enerji Bakanlığımızın bütün kurumları, AFAD'dan Sağlık Bakanlığı'na Kızılay'a kadar tüm kurumlar seferber oldu.

* Arzu ederdik ve isterdik ki, hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Ancak o saatten itibaren yapılan çalışmalarda hakikaten 350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve tüm arkadaşlar tarafında büyük bir çaba sarf edildi

* Sabah saat 07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk. Bir madencimizle ilgili belirsizlik var.

* 40 madencimiz de kimliği belirlendi. biraz sonra da yine geri kalan 14 madencimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.