Barzani yönetiminden Felah Mustafa, Türkiye'de Kürdistan temsilciliği kurulacağını açıkladı

Barzani yönetiminden Felah Mustafa, Türkiye'de Kürdistan temsilciliği kurulacağını açıkladı

Barzani yönetiminin Dış Politika Danışmanı Felah Mustafa, Türkiye'de Kürdistan Temsilciliği kurulacağını söyledi.

Erbil Valisi Amid Hoşnav ile Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun “Kürdistan” yazılı albümle hatıra fotoğrafı çektirmesi ve DEVA ile Gelecek Partilerinin destek vermesi tartışma konusu olmuştu.

'Kürdistan' skandalına tepkiler sürerken Irak'ın kuzeyindeki Barzani yönetiminin Dış Politika Danışmanı Felah Mustafa'dan da Ankara için çarpıcı bir açıklama geldi.

Antalya Diplomasi Forumu’nun ardından 12 Mart'ta Barzani'nin yayın organı Rudaw'a konuşan Felah Mustafa, ​​​​​Türkiye'de Kürdistan Temsilciliği kurulacağını açıkladı.

 

Mustafa, "Ankara’da Kürdistan Bölgesi temsilciliğinin açılması konusu ki bir süredir gündemde. Bu konu görüşmelerde dile geldi mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

"Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ile ilişkileri iyi bir düzeyde. Bu konu daha önce gündeme gelmiş ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan onay alınmıştı. Bu forum konunun tekrar dile gelmesi açısından bir fırsattı. Sayın Dışişleri Bakanı konun takipçisi olduklarını söyledi. Yakın bir zamanda sürecin başlamasını umuyoruz."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.