Barzani'den flaş çıkış

Barzani'den flaş çıkış

Mesut Barzani 25 Eylül’de yapılan bağımsızlık referandumuna ilişkin çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Barzani pişman olmadığını söyledi. İşte detaylar;

Mesut Barzani, bağımsızlık referandumu kararından pişman olmadığını ifade ederek, Amerika Birleşik Devleti ile ilişkileri yeniden değerlendireceklerini vurguladı.

Rusya'nın bağımsızlık referandumuna olumlu yaklaştığını söyleyen Barzani, Rusya’nın ABD'den daha iyi bir dost olabileceğini kaydetti.

Mesut Barzani referandumdan sonrası istifası ile sonuçlanan olaylardan sonra ilk kez ABD radyosu NPR'den Jane Arraf'a konuştu.

Referandumdan sonra kaybedilen onca şeye rağmen pişman olmadığını belirten Mesut Barzani, "İran destekli paramiliter güçlerle, Irak Ordusu'nun, ABD'nin kendilerine tedarik ettiği tanklar ile petrol kenti ve Kürtler için önemli bir kent olan Kerkük'ü almasına ABD'nin ses çıkarmamasına şok olduk. Amerikan silahları, Abram tankları ve ABD'nin Irak ordusuna DEAŞ (IŞİD) ile mücadele etmesi için verdiği silahları kullanıyorlardı. Ama bu silahları insanlar üzerinde kullandılar ve Amerika sessiz kaldı. Tabii ki bu beklenmedik bir durumdu. Yani ABD ile ilişkileri ciddi bir şekilde revize edeceğimizi söyleyebilirim" diye konuştu.

Kürt devletinin kaçınılmaz olduğunu da ifade eden Barzani, “Sonuçla gurur duyuyorum; Kürdistan halkına sandığa gitme fırsatı verdiğimiz için gurur duyuyorum ve bundan pişman değilim. Halen bir Kürt devleti kaçınılmazdır. Genç neslin büyük çoğunluğu Peşmerge değil. Fakat, hepsinin savaşçı ve bağımsızlık için çalışacaklarına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.