Başak Demirtaş'a 2.5 yıl hapis cezası: Sahte sağlık raporu düzenlemiş

Başak Demirtaş'a 2.5 yıl hapis cezası: Sahte sağlık raporu düzenlemiş

Halen tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’a, gerçeğe aykırı bir sağlık raporu aldığı iddiasıyla açılan davada 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş 'gerçeğe aykırı bir sağlık raporu aldığı' iddiasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başak Demirtaş'ın avukatları tarafından yapılan açıklamada, 2015 yılında geçirdiği operasyonlar sonrası öğretmen olarak çalıştığı kuruma sunduğu rapor tarihindeki hata nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verildiği belirtildi.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Açıklamada, "Müvekkilimiz Başak Demirtaş’a, gerçeğe aykırı bir sağlık raporu aldığı iddiasıyla 3 Mart 2018 tarihinde açılan davada, 10 Kasım 2021 tarihinde, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, raporu düzenleyen Dr. R. B. ile birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi" denildi.

RAPOR TARİHİ GERÇEĞE UYGUN DEĞİL

Başak Demirtaş, 11 Aralık 2015 tarihinde muayene olduğu Diyarbakır Kayapınar Aile Sağlık Merkezi'nde aldığı 5 günlük sağlık raporu oldu. Ancak Demirtaş'ın  okula 14 Aralık 2015 tarihli bir rapor verdiği, yani gerçeğe uymayan bir sağlık raporu kullandığı ortaya çıktı. Demirtaş'ın avukatların ise yaptığı açıklamada, Demirtaş'ın okuluna sunulan raporun düzenleme tarihi hatalı bir şekilde 14 Aralık 2015 olarak düzenlendi. denildi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.