Başak Sayan daha mutlu yaşamın sırlarını paylaşacak

Başak Sayan daha mutlu yaşamın sırlarını paylaşacak

İlk kitabı ‘Sen Değişirsen Her Şey Değişir’i okurlarla buluşturan Başak Sayan, Yapı Kredi 75. Yıl Buluşmaları kapsamında ‘Mutluluk Bulaşıcı Mıdır?’ adlı söyleşiye konuk oluyor! Söyleşi, 26 Aralık Perşembe günü Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşecek.

Geçtiğimiz ay İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini alan Sen Değişirsen Her Şey Değişir’de, bilim ve felsefeyi kendi hayatının içine nasıl adapte ettiğini ve yaşamını bu sayede nasıl daha mutlu kıldığını anlatan Başak Sayan, ‘Mutluluk Bulaşıcı Mıdır?’ adlı söyleşide sevenleriyle buluşuyor. Sayan, söyleşinin ardından çok okunanlar listesinde yer alan kitabını okurları için imzalayacak.

 

 

Başak Sayan’ın,  girişimci ve Çocuklar için Matematik Atölyesi kurucusu Can Gürses, Radyo Eksen Yayın Yönetmeni Gülşah Güray ile birlikte konuk olacağı söyleşide ‘Mutluluk Bulaşıcı Mıdır?’ sorusunun cevabı aranacak.

 

 

Konuklar, ‘mutluluk’ kavramının bilimsel nedenleri, sonuçları ve bunların açıklamaları; mutlu olmanın sistematik yolları ya da egzersizlerinin olup olmadığı; seçtiğimiz işlerin ve/veya insanların, yaşadığımız çocukluğun, bulunduğumuz ortamların, bizi etkileyen sosyal medya mecralarının, dinlediğimiz müziklerin mutluluğumuza ne gibi etkileri olduğunu irdeleyecek.

 

 

Başak Sayan Kimdir?

Ankara doğumlu yazar; ilk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldikten sonra oyunculuğa başlayan Sayan, bugüne dek pek çok dizi ve filmde rol aldı.  İlk romanı ‘Bağlanma Korkusu’nun ardından çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Aylarca listelerden düşmeyen, tesadüf ile kader temalarını irdelediği Kelebeğin Kaderi'nin ardından yazar, ‘Ölü Kuşların Sessizliği’ ile psikoloji ve felsefeyi gerilimle harmanlayarak heyecan dozu yüksek bir dünya yarattı.

 

2014 yılında evlenen Sayan, 2017 yılında ikiz bebeklerini kucağına aldı. Doğumdan kısa bir süre sonra ilk çocuk romanı ‘Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk’u kaleme aldı. Yazar son romanı ‘Nigâhdar’ ile okuru 1200 sene önceki Abbasi İmparatorluğu dönemiyle günümüz arasında dolaştırırken, yine heyecan dozu yüksek bir dünyanın içinde, Hallâc-ı Mansûr’un felsefesini merkeze alarak din ile bilimin, Tanrı kavramı ve tasavvufla kuantum fiziğinin nasıl birbirine yaklaşabileceğini gösteriyor.

 

Romanlarının arka planlarında spiritüel ögeleri mutlaka kullanan Başak Sayan, okuyucularının hayata bambaşka bir noktadan bakmalarını sağlamanın en büyük motivasyonu olduğunu belirtiyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.