Başak Sayan oğlu Ares için yazdı

Başak Sayan oğlu Ares için yazdı

Ekranların ünlü ismi Başak Sayan’ın, oğlu Milan için yazdığı ilk çocuk kitabı ‘Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk’un ardından bu defa oğlu Ares için kaleme aldığı ‘Gölgesini Arayan Çocuk’ raflardaki yerini aldı

Başak Sayan’ın geçtiğimiz yıl oğlu Milan için yazdığı, yayımlanan ilk çocuk kitabı ‘Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk’, okullarda okutulmak üzere seçilen kitaplar arasına girmiş ve ebeveynler tarafından da çok beğenilmişti. Kitaplarıyla çocuklara, sahip olduklarının değerini bilmeyi, inandıkları takdirde her şeyi başarabileceklerini anlatmayı amaçlayan Sayan, ikinci çocuk kitabı ‘Gölgesini Arayan Çocuk’u ise oğlu Ares için yazdı. İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan ‘Gölgesini Arayan Çocuk’ ile yazar, bir çocuğun sevilmek için hiçbir nedene ihtiyacı olmadığını ve her çocuğun koşulsuz sevilmeyi hak ettiğini vurguluyor.

 

Gölgesini Arayan Çocuk’ sadece yetişkinlerin değil, minik çocukların ve gençlerin de kendilerini topluma ve çevresine kabul ettirme ihtiyacı ve gereksinimi duyduğunu hatırlatıyor. Bu ihtiyaç ve gereksinimleri sağlamanın en sağlıklı yolu, kendi yetenek ve kabiliyetlerini keşfedip, yapabileceklerinin farkına vararak kendine sarsılmaz bir yer edinmektir. Romanın başkahramanı Ares, işte tam da ‘o’ çocuktur; zeki, akıllı, yetenekli ve becerikli.

 

Ares’in okulda kendini kabul ettirmesi, sevdiği kızla arkadaş olması gerekir ama bir türlü beceremez, çünkü henüz kendisini tanımamıştır.  

 

Çizimlerini Güliz Öncü’nün, kapak tasarımını Gilas Coşkun’un ve sayfa tasarımını Şevval Ulusoy’un yaptığı ‘Gölgesini Arayan Çocuk’ okuyucusunu, Ares’in kendini keşfetmek için çıktığı yolculuğa ortak ediyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.