Başarılı çocuk yetiştirmenin sırları

Başarılı çocuk yetiştirmenin sırları

Prof. Dr.Acar Baltaş, Üsküdar’da ebeveynlerle yaptığı bir söyleşide, başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmek konusunda bir yol haritası sundu. Uzman psikolog, çocukların gelişim süreci içerisindeki potansiyellerini ortaya çıkarmanın püf noktalarını anlattı

Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ‘Potansiyelini Hayata Yansıtan Çocuklar Yetiştirmek’ isimli seminerde “Her yaştaki çocuğun ev işi yapması onları emeğe saygılı, hayata hazır insan haline getiriyor” dedi.

 

Yaklaşık bir buçuk saat süren seminerde psikolog, Prof. Dr. Acar Baltaş “İyi bir ebeveyn nasıl olur?” ve çocukları yetiştirme tüyoları hakkında bilgi verdi. Zaman zaman slaytlarla devam eden Baltaş’ın seminerine ilgi oldu.

 

Baltaş, “Çocuklar yetersizlik duygusu yaşamamaları için kendi sınırlarını zorlayacak her türlü girişimden kaçınıyorlar. Bunun sonucunda direnç veya öz yeterlilik gelişmiyor. Ebeveynlere tavsiyem, çocuklarını bir yaşında başlayarak ev içinde ev işi yaptırım diyorum. Her yaştaki çocuğun ev işi yapması emeğe saygılı, hayata hazır insan haline getiriyor. Çünkü 20 yaşına gelen gençler incelendiğinde ev işi yapanların yeterlilik duygusu daha yüksek ve hayat karşısında daha dirençli olduğu görülüyor. Nazik ve kibar olmayı öğretsinler. 14 yaşından başlayarak yaz aylarında çalıştırsınlar” şeklinde konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.