Başbakan, Apo ile Marmara Denizi'nde görüştü

Başbakan, Apo ile Marmara Denizi'nde görüştü

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Başbakan'la Öcalan'la Marmara Denizi'nde bir gemide görüştüğünü ileri sürdü.

Gazetecilerle belediye başkan adayının projelerini açıkladığı toplantı sonrasında sohbet eden MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, siyasetteki son gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı. Türkçe Olimpiyatları ile ilgili söylemleri değerlendiren Halaçoğlu, Türkçe Olimpiyatları'nı Başbakan'ın engelleyemeyeceğini ifade ederek, “Başbakan'ın babasının malı değil ki. Kendisi parasını vermiyor. Parasını ben veriyorum. Bu mümkün değil” dedi. “Her şey gözler önündedir. Söylenecek bir şey yok. Bugüne kadar destek veren olimpiyatlara katılanların bugün tukaka demelerinin bir izahı yok” diyen Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, şunları söyledi; “Bunun izahı 17 Aralık’tır. Sahtekarlıkları ortaya çıktı. Birilerine yamamak lazımdı. Sahtekarlığı nasıl kapatırsınız. Sahtekarlık yaparsanız eğer pişkinseniz, birilerine yüklemek zorundasınız. Yüklemeseniz olmaz. Burada cemaate yüklediler. Sadece Türkçe Olimpiyatları’yla kalmadılar. Yurtlarından çıkın, okullarından kayıtlarını aldırın, demeye başladılar.”


Yusuf Halaçoğlu, burada cemaatin şöyle veya böyle yaptığını söylemenin önemli olmadığını ifade ederek, “11 yıl cemaatle beraber değil miydiniz? Birlikte siyaset yaptınız. Bunlar sahtekar veya çete ise, 11 yıldır bunların sahtekar olduğunu görmediniz. Siz 11 yıldır bunu göremediyseniz devlet yönetememişsinizdir. Sizi de biri yönetmiştir. O zaman devlet yönetme özelliğiniz ve bilginiz yoktur. Bunlar hep siyasi alınmış kararlardır. Türkçe Olimpiyatları ile ilgili de kararlar siyasidir. Artık Başbakan'ın tutunacağı dal kalmamıştır. Bunun için çatıyor ve suçlu arıyor. Bulacak. Suçlu bulmadan nasıl olacak. Oğlunun sahtekarlığını, kendilerinin sahtekarlığını veya bakanların sahtekarlığının, çevresindeki insanların verdiği rüşvetler ve zenginliklerini nasıl izah edebilir. Başka nasıl izah edebilir ki.” diye konuştu.

“Kendi dilinizin dünya dili haline gelmesine çaba göstermesini reddedemezsiniz” diyen Halaçoğlu, “Hem diyeceksiniz ki milliyetçiyim. Hem de reddeceksiniz. Bunların engellemeleri mümkün değil. Başbakanını Türkçe Olimpiyatları'nı engellemesi mümkün değil. Babasının malı değil ki. Ben yapıyorum organizasyonunu. Parasını ben veriyorum. Sen karışamazsın ki. Parasını sen vermiyorsun. Engelleyemezsin.” ifadelerini kullandı.

"MUT’A NİKAHIYLA İLGİLİ PROBLEMLERDEN BAHSEDİLİYOR"

Yusuf Halaçoğlu, Türkçe Olimpiyatları'nı kaldırma isteminin altındaki meselenin başka olduğunu anlatarak, şöyle konuştu; “Burada asıl mesele şu. Kendi çıkarları söz konusu olduğunda ne kadar milli değerler varsa, ne kadar ülke hayrına bir şey varsa hiçbirini görmezden gelip hepsini baltalıyor. Başbakan'ı tahlil etmek lazım. Türkçe Olimpiyatları'nı değil. Başbakan'ın hangi sebeple bu tutumu takınıyor, ona bakmak lazım. Başbakan şuan müthiş bir psikolojik bunalım ve sıkıntı içinde. Hasta derecesine düşmüş durumda. Kendisini izah edemiyor. Öylesine batağa battı ki, çıkamıyor. Mümkün değil çıkmasın. İşin içinde, hem de ta içerisinde kendisi var. Söylenenlerden birisi, yolsuzlukla ilgili kasetler çıkacağı ve bu konuda bizzat Başbakan'ın ses kayıtlarının olduğu. Bir tanesi rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili ses kayıtların olduğu yönünde. Bir tanesi fuhuşla ilgili. Muta nikahı ile ilgili problemlerden bahsediliyor. Bilmiyoruz, doğruluğunu ama iddia edilenler bunlar.

Bir diğeri de Abdullah Öcalan ile Oslo ve Bursa’da bizzat görüşme görüntülerinin varlığı. Muhtemel Oslo’da olmaya bilir. Ama Bursa’daki olay doğru olabilir. Hatta Marmara’da bir gemide görüşme yapıldığı iddiaları vardı. Biz o zaman bunu işittik. Ama elde edilen bir şey çıkmadı. Görmemizde mümkün değildi. İddia edildi. Şimdi kasetlerin çıkacağı, görüntülerin çıkacağı ve bu nedenle Twitter ve haberleşmeni kesildiğini söylendi.”

"AİLE DÜZENİNİ BOZUYORSA İNTERNETİ DEĞİL AHLAKSIZLIĞA NEDEN OLAN SİTELERİ KAPATSIN"

MHP’li Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan'ın, “Twitter, Facebook, Youtube diye bir şey dinlemem yerle bir ederim. Aile düzenimizi bozuyor” dediğini hatırlatarak, şunları söyledi; “Aile düzenimizi o kadar çok şey bozuyor ki. Öncelikle kendileri bozuyor. İnternet siteleri aile düzenini bozuyorsa, yapacağı bir şey var. Yasaklamak değil ahlaki bozukluk oluşturacak siteler kapatılır. Ne olursa olsun bağlantınız ile ilgili DNS ayarlarını değiştirip giriyorsunuz. Twitter ile ilgili cep telefonuma bir program indirdim ve girebiliyorum. Başbakan şunun farkında değil. Yasa çıkartılırken de söyledik. Engelleyemezsiniz. Ne yaparsanız yapın engelleyemezsiniz. Teknolojiden haberinizi yok. İnternet engellenemeyecek sınıra ulaştı. O zaman dürüst olun. Dürüst olmakta kolay değil. Burada otokontrol sistemidir. Burada da insanları denetleyecek bir güç olabilir.”

"BEN YASAKLANMASINI İSTEMİYORUM"

Yusuf Halaçoğlu, yasaklama ile ilgili bir kesimin çok istekli olmasına işaret ederek, kendisinin veya başka birisinin internetle ilgili yasaklama talebinin bulunmamasına dikkat çekerek, “Ben yasaklanması için bir şey söylemiyorum. Grup başkanvekiliyim. Bana ne açık olsun. Ahlaksızlık ve gençlerin girmesi engelleyecekse bunları engellemek mümkün. Yaptırımınızda ağır olur. Siz bir şeyi tümden yasaklayacağım derseniz önleyemezsiniz. Bir kaset çıkacaksa, TİB başkanı engelleyecekmiş ve hukuka başvurulacakmış. Biz bunun hukukçulara verilmesini istedik. Neden TİB başkanına bu yetki verildi. Çünkü kendi istediklerini kapattırmak için. Yargıda bir daire kurarsınız. Onlar ilk değerlendirme yapar ve kapatır. Süreci değerlendirir ve kapatır yada açtırma kararı verir. Bunu sorduğumuzda cevap veremiyorlar. Bütün mesele kendi kontrollerinde olsun. Bir video internete düşsün, bir dakikada her yere yayılıyor ve engelleyemiyorsunuz. Facebook’ta bir şey yazıyorum birinci saniyede 150 kişi okumuş oluyor.” dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.