Başbakan Bülent Arınç'ı Yine Yalanladı

Başbakan Bülent Arınç'ı Yine Yalanladı

"Benim Bir özgül ağırlığım var" diyen Bülent Arınç'ı Başbakan Erdoğan dün bir kez daha yalanladı.

Başbakan Erdoğan, bağımsız bir kuruluş olan Merkez Bankası'nın faiz kararını eleştirmiş ve faizleri indirmesi gerektiği yönünde ithamlarda bulunmuştu.

 

MB Başkanı Erdem Başçı, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına katılarak bir sunum yapmıştı.

 

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın sunumu ve MB'nin yapısında bir değişiklik yapıp yapmayacakları sorulmuştu.

 

Başçı'nın yaptığı sunumla ilgili olarak Arınç, "Merkez Bankası Başkanı, görevinin başındadır. Olumlu bir sunum yaptı. Bütün Bakanlar Kurulu üyeleri de bu değerlendirmelere katılmıştır" ifadelerine yer vermişti.

 

"Olumlu bir sunum yaptı. Bütün Bakanlar Kurulu üyeleri de bu değerlendirmelere katılmıştır" diyen Arınç'ı ertesi gün Başbakan Erdoğan yine yalanladı.

 

Parti grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunum rutin bir çalışma. Faiz noktasındaki yaklaşımlarını asla olumlu bulmuyorum. O yaklaşımı kabul etmiyorum. Bu konudaki şeyleri zaten kendilerine tarafımızdan da iletilmiştir" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "olumlu bir sunum yaptı ve bütün Bakanlar Kurulu üyeleri değerlendirmelere katılmıştır" derken, bir gün sonra Başbakan Erdoğan, "Faiz noktasındaki yaklaşımlarını asla olumlu bulmuyorum. O yaklaşımı kabul etmiyorum. Bu konudaki şeyleri zaten kendilerine tarafımızdan da iletilmiştir" demesi, sosyal medyada "Gitti yine Arınç'ın Özgül Ağırlığı" yorumlarına neden oldu...

 

Arınç daha önce de "kızlı erkekli ev konusunda, dershanelerin kapatılması konusunda" Başbakan Erdoğan tarafından yalanlanmıştı.

 

Başbakan Yardımcısı Arınç, kızlı erkekli ev tartışmasından sonra "benim bir özgül ağırlığım var" diyerek Erdoğan'a tepki göstermişti...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.