Başbakan: Bundan sonraki deprem batı bölgemizde olacak

Başbakan: Bundan sonraki deprem batı bölgemizde olacak

Başbakan Yıldırım, Türkiye'de şehirlerin önce 'rezil' edildiğini, daha sonra düzeltilmek için yüksek miktarlarda para harcandığını ifade ederken, bundan sonra yaşanacak olası bir depremin Türkiye'nin batı bölgesinde olacağını söyledi


Kocaeli'nde Deprem Gerçeği Çalıştayı'nda konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
Deprem, dünyanın gerçeği. Depremleri engelleme şansımız yok. Gelişimine baktığımız zaman son yüzyıl içerisinde 39 Erzincan depremiyle beraber deprem hareketlerinin doğudan batıya doğru ilerlediğini görüyoruz. Bunun en son örneği 99 depremidir.

Demek ki bundan sonra olacak deprem de batı bölgemizde olacak. Bu bilimsel bir tespittir. Bu gerçeği bilerek, bu alanda bilinçlenerek altyapı, üst yapı tedbirlerini alarak deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek mecburiyetindeyiz.
'DEPREMLE YAŞAMAMIZIN YOLLARINI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR'

Depreme hazır olmak, deprem olduktan sonra düşüneceğiniz, karar vereceğiniz tedbirlerle olmaz. O deprem sonu zaten sağlıklı düşünce veyahut bir şey ortada kalmıyor. Panik havasıyla doğru yapacaklarınızı bile yapamaz hale düşüyorsunuz. O yüzden depremle yaşamanın yollarını en iyi şekilde öğrenmemiz, depreme hazırlıklı olmaktan geçiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.