Başbakan canlı yayında depreme yakalanırsa…

Başbakan canlı yayında depreme yakalanırsa…

Bir televizyon programının canlı yayınında depreme yakalanan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern o anları son derece sakin bir şekilde karşılayarak konuşmasına devam etti

Yeni Zelanda'nın Levin şehrinde sabah saatlerinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can veya mal kaybı yaşanmazken, Başbakan Jacinda Ardern'in yaklaşık 15 saniye süren sarsıntıya verdiği tepki gündem oldu.

 

Başbakan Ardern deprem sırasında parlamento binasından canlı yayınla bağlandığı televizyon programında gazeteci Ryan Bridge'in sorularını yanıtlıyordu. Bu sırada meydana gelen depremi hisseden Başbakan Ardern soğukkanlılığını koruyarak gazeteci Bridge'a, "Ryan, şu anda burada deprem oluyor. Arkamda duran şeylerin nasıl sallandığını görüyorsanız oldukça ciddi bir sallantı olduğunu anlamışsınızdır. Ama parlamento binası normal binalardan daha fazla sallanır" dedi. Yaklaşık 15 saniye süren sarsıntı boyunca oldukça sakin ve soğukkanlı davranan Başbakan Ardern, asılı bir lambanın altında bulunmadığını ve güvende olduğunu belirterek röportajına devam etti.

 

SOSYAL MEDYADA ZİRVEYE OTURDU

Başbakan Ardern'in soğukkanlılığını koruduğu anların görüntüsü sosyal medyada hızla yayılarak kısa sürede viral oldu.

İlerleyen saatlerde korona virüs ile ilgili son verileri paylaştığı canlı yayında yaşadığı deneyime oldukça şaşırdığını açıklayan Başbakan Ardern, deprem esnasında bulunduğu parlamento binasının yapısındaki izolatörler nedeniyle depremin gerçek şiddetinin kolayca anlaşılmadığını belirtti.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.