Başbakan erken seçimin 'Neden' olduğunu açıkladı

Başbakan erken seçimin 'Neden' olduğunu açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım neden erken seçim kararı aldıklarını açıkladı ve 24 Haziran Pazar günü yapılacak seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında 24 Haziran’da erken seçim olacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım ise ‘Erken Seçim’e ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek adına önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım erken seçim kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte öne çıkanlar;

"Cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve muhtar seçimi yapılacak. Ülkemize milletimize hayırlı olsun. Devlet Bahçeli erken seçim yapılması yönünde bir beyanatta bulunmuştur. Akabinde Cumhurbaşkanımız ile bir görüşme gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve yetkililer bir karar vermiştir. 24 Haziran'da yapılması kararlaştırıldı.

Erken seçimler Bildiğiniz gibi 16 Nisan 2017 yapılan halk oylaması ile parlamenter sistem değiştirilmiştir. Anayasa değişikliğinin kabulünden sonra bazı maddeler hemen yürürlüğe girmiş bazıları seçimden sonraya bırakılmıştır. 3 Kasım'da seçimlerin yapılmasına ilişkin irade belirtmemize rağmen erken seçim isteği artmaya devam etmiştir. Bu değişikliğin bir an önce yürürlüğe girmesini vatandaşlarımız beklemektedir."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum