Başbakan istedi AK Parti reddetti

Başbakan istedi AK Parti reddetti

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2 oğlunun da adının geçtiği Paradise Papers belgelerinin araştırılmasına ilişkin TBMM’ye verilen önerge AKP oylarıyla reddedildi...

Başbakan'ın "Bunu özellikle istiyorum" dediği araştırma önergesi AKP oylarıyla reddedildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2 oğlunun da adının geçtiği Paradise Papers belgelerinin araştırılmasına ilişkin TBMM’ye verilen önerge AKP oylarıyla reddedildi...

Başbakan Binali Yıldırım Cumhuriyet'in yayımladığı belgelere ilişkin, "Beni yıpratmaya çalışıyorlar. Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Buradan davet ediyorum. Her anlamda inceleme, soruşturma yapılabilir. Bunu özellikle istiyorum" demişti.

HDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için "Malta Belgeleri adıyla yayımlanan belgelerin işaret ettiği finansal menfaat ilişkilerine yönelik" araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, belgelerde Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının, yakınlarının "vergi cenneti" olarak adlandırılan Malta'da ticari faaliyetlerini sürdürdüğüne yönelik bilgiler olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'DE ÖDEYECEKLERİ VERGİ NE KADARDI?"

Sancar, "Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının Malta'daki yatırımlarla ülkeye verdiği kayıp nedir? Ahlaki davranış mıdır? Türkiye'deki şirketleri üzerinden yapsaydı Türkiye'de ödeyecekleri vergi ne kadardı? Malta'da yaptıkları için kendilerine kalan kazanç ne kadar? O şirketlerin faaliyetlerinin ne kadarı Türkiye ile bağlantılı? Malta'da kurulu şirketler Türkiye'de faaliyet yapıyor mu? Şirketlerinden biri Türkiye'den ihale almış, bu kazanç nereye gidecek, nerede vergilendirilecek?" sorularını yöneltti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.