Başbakan kral dairesinde kaldı

Başbakan kral dairesinde kaldı

Başbakan'ın yemekleri özel olarak hazırlandı. Beşinci kata hiçbir personel çıkartılmadı. Görev yapan personel hakkında araştırmalar yapıldı. Başbakan Erdoğan 186 metrekarelik kral dairesinde kaldı. İşte o ayrıntılar:

AK Parti 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ardından, kamp için otelde yapılan özel düzenlemeleri, otel müdürü Cenker Yılmaz Afyon’da yayın yapan Kurtuluş Gazetesi Yazarı Gazeteci Murat Akarçay’a anlattı.


Buna göre Başbakan’ın yemekleri özel olarak hazırlandı. Beşinci kata hiçbir personel çıkartılmadı. Görev yapan personel hakkında araştırmalar yapıldı. Başbakan Erdoğan 186 metrekarelik kral dairesinde kaldı. İşte o ayrıntılar:

OTELE İLK GİRİŞİ BAKAN EROĞLU YAPTI
Ak Parti kampının yapılacağı otele ilk girişi ev sahibi olması itibarıyla, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr Veysel Eroğlu yaptı. Eşiyle birlikte Perşembe sabah saatlerinde otele giriş yapan Bakan Eroğlu, hazırlıkların tüm detaylarıyla yakından ilgilendi.

BAŞBAKANLIK KORUMALARI OTELİ DEVRALDILAR
Başbakanlık Koruma Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 20 gündür otel ve organizasyon ile ilgili uzun çalışmalar gerçekleştirdi. Kamp güvenliği ile ilgili uzun zamandır yapılan çalışmalar ve planlar Cuma sabahından itibaren otelde uygulanmaya başladı.

OTEL PERSONELİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR YAPILDI
 
Başbakanlık Koruma ekipleri günler öncesinden otel yönetiminden personel ile ilgili ayrıntılı bilgi talebinde bulundu. Kamp süresince 3 vardiyada görev yapacak tüm otel personeli derin güvenlik araştırmasından geçirildi. Otel personeli vardiya saatlerinde kendileri için hazırlanan mavi renkli çipli kart ile otele giriş yaptı. Otel yönetimi tarafından hizmet operasyon sistemi baştan aşağı kamp için güncellendi. Mevcut bir personel normal zamanda olduğu gibi görev alanının dışına yüksek güvenlik önlemleri kapsamında çıkamadı.

BAKANLARA YÜKSEK GÜVENLİKLİ SUİT ODALAR
 
Kabineden Bülent Arınç’ın sağlık nedenleri ile katılmadığı kampta tüm Bakanlar hazır bulundu. Bakanlar için çeşitli katlarda bulunan suit odalar büyük bir güvenlik zinciri içerisinde tespit edilerek konaklamaları sağlandı.

420 ODADA KİMLERİN KALACAĞI PARTİ TARAFINDAN BELİRLENDİ
 
Otel yönetiminin oteli Başbakanlık ekiplerine Cuma sabahı devretmesinden sonra 420 odanın yüksek güvenlikli anahtar kartları Başbakanlık ekiplerine teslim edildi. Bu noktada, otel yönetimi kampın başladığı güne kadar hangi odada kimin kalacağı ile ilgili oda rezervasyonu yapmadı. Hangi Bakanın ya da Milletvekilinin kaç numaralı odada kalacağı ile ilgili dağılımı tümüyle Ak Parti yönetimi gerçekleştirdi. Yüksek güvenlik tedbirleri nedeniyle oda dağılımları farklı bir şekilde gerçekleştirildi.

OTELİN 5.KATI KAPATILDI KUŞ DAHİ UÇURULMADI
 
Başbakanlık Koruma ekipleri günler öncesinden Başbakan Erdoğan ve ailesinin kalacağı odayı ve katı belirledi. Erdoğan ve ailesi Güral Afyon Otelin 5.katında bulunan Kral dairesinde misafir edildi. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte kral dairesinde konakladı.

TEMİZLİK GÖREVLİSİNDEN BAŞKA KİMSE 5.KATA ÇIKAMADI
 
Uygulanan yüksek güvenlik önlemleri kapsamında, otel personelinden temizlik görevlisi hariç hiçbir personelin Başbakan ve ailesinin kaldığı 5.kata çıkmasına izin verilmedi. Başbakanlık koruma ekipleri otelin 5.katında kuş uçmasına dahi izin vermedi. 5.katta bulunan kral dairesi ile birlikte 30 odanın tümü Başbakanlık yakın koruma ekipleri ve Başbakanın hizmet ekibi tarafından kullanıldı. Bakanların hiç birisi 5.katta bulunan odalarda misafir edilmedi.

BAŞBAKAN AÇIK BÜFEDE YEMEK YEMEDİ
 
Başbakan Erdoğan Güral Afyon Otelde kaldığı süre boyunca misafirlerin ağırlandığı açık büfe restoranlarda yemek yemedi. Başbakan Erdoğan için uygulanan rutin güvenlik unsurları ve beslenmesinde dikkat edilen menüler doğrultusunda yemekleri 5.katta bulunan kral dairesinde kendi hizmet ekibi tarafından  özel hazırlandı.

HİZMET EKİBİ ERZAKLARI LİSTE HALİNDE OTELDEN İSTEDİ
 
Başbakan Erdoğan için hazırlanacak yemeklerin erzak listeleri, Başbakanın özel hizmet ekibi tarafından hazırlanarak otelden talep edildi. Rutin olarak otel tarafından uygulanan satın alma unsurları kapsamında erzaklar büyük bir özenle hizmet ekibine teslim edildi. Otel yönetimi ve kimse Başbakan Erdoğan için 5.katta özel olarak hazırlanan menülerin içeriğinden bilgi sahibi olmadı.

BAŞBAKAN İÇİN 2.KATTA MAKAM ODASI YAPILDI
 
Organizasyon kapsamında Başbakan Erdoğan için 2.katta özel makam ve çalışma odası düzenlendi. Makam odası, Başbakanın çalışma durumlarına göre yüksek teknolojiyle donatılırken, her türlü yüksek güvenlik tedbirleri odada alındı. Kamp süresince Erdoğan makam odasında kurmaylarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

KAPALI OTURUMLARDA JAMMERLER İLETİŞİMİ KESTİ
 
Başbakanlık ekipleri kapalı oturumların tümünde otel genelinde jammerleri devreye alarak elektronik haberleşme sistemlerini tümüyle kesti. Kapalı oturumlar ve Başbakanın açılış ve kapanış konuşmasını yaptığı salon aynı salon olmasına rağmen, teknolojinin yardımıyla salon kapalı oturumlarda sağır hale getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.