Başbakan, şehit babasını mahkemeye verdi

Başbakan, şehit babasını mahkemeye verdi

Şehit Aileleri Federasyonu Eski Başkanı Mehmet Gencer, Başbakan Erdoğan'ın kendisini mahkemeye verdiğini açıkladı

Başbakan Erdoğan’ın 16 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır’da Şivan Perwer ile yaptığı kucaklaşmanın ardından basın açıklaması yapan eski Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Mehmet Gencer, Başbakan'ın kendisini mahkemeye verdiğini söyledi. Oğlunu ve yeğenini şehit verdiğini ifade eden Gencer, "Kesinlikle Başbakan'a hakaret etmedim. Bu susturma, sindirme ve ses kesme davasıdır." dedi.


Kendisinin şehit babası olduğunu açıklayan Gencer, 1994 yılında Miraç gecesinde şehit düşen Astsubay Serhat Gencer’in babası ve 2008 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde şehit düşen Üsteğmen Serkan Gençer'in amcasıyım. Bir aileden 2 şehit vermiş bir insan olarak, elbetteki Şivan Perwer ile kucaklaşan Başbakan’ı eleştirmem, tenkit etmem ve acılarımı söylemem gerekiyordu. Basın toplantısıyla ilettim. Ama hakaret kabul edilerek dava açıldı. Çok üzgünüm ve keskinlikle hakaret etmedim." ifadelerini kullandı.

Müvekkili Mehmet Gencer’e Başbakan'a hakaret ettiği için Kırıkkale Birinci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını belirten Avukat Yavuz Kuzucu, "Hakaretten dolayı kamu davası açıldı. Duruşma yapıldı. Gencer’de savunmasını yaptı. Duruşma 8 Temmuz 2014 tarihine ertelendi. Ben inanıyorum ki, suçlamalardan dolayı bağımsız yargı Gencer’i berat edecek." diye konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.