Başbakan ve Cumhurbaşkanı olamayıp "anahtarlığa" razı olan Akşener; "Adayım" diyemedi

Başbakan ve Cumhurbaşkanı olamayıp "anahtarlığa" razı olan Akşener; "Adayım" diyemedi

İYİ Parti lideri Akşener, önümüzdeki yıl seçim olursa ittifak yapılır m? bilmiyorum dedi.

Katıldığı tv programında açıklamalar yapan Meral Akşener şunları kaydetti; 

“2023’te sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilme şansı yok. 25 yıl aktif politika yapmış biri olarak bunu söylüyorum. Bizim sayın Erdoğan’a ve AK Parti’ye yönelik itirazlarımız sürüyor. Burada bir değişiklik yok. Sayın Erdoğan’ın diline, Cumhur İttifakı’nın sanki mitoz bölünme gibi iki eşit hücre şeklinde olmasına, kötü dillerine, ekonomideki gidişata, patron şirketi gibi Türkiye’nin yönetilmesine, dış politikadaki değerli yalnızlığımıza, 4.5 milyon Suriyeli sığınmacının ülkemizde bulunmasına, bunun olmasını sağlayan yanlış politikalara ve 1 yıl evvel ‘kardeşim Esad’, 1 yıl sonra ‘katil Esed’ olmasına itirazlarımız var.

 

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ

 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bu ülke taşıyamıyor. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme bir yol aranıyorsa orada biz oluruz. Sanırım orada CHP de olur. Onun dışında tüm itirazlarımız sürüyor. Ben bir bilim insanı olarak kişisel anlamda parlamenter sistemin değiştirilmesinin karşısındaydım. Bugünkü hükümet sistemi hiçbir bilimsel, hiçbir uygulanmış yeri yok. Bir tek Güney Amerika ile Afrika ülkelerinde uygulanan değişik bir şey. Henüz hiçbir şey yok. Bir tek Saray kurumu oluştu. Hukuk sistemi aynı duruyor. Hukuk üstünlüğü var mı? Hayır.

 

İTTİFAK SÜRECEK Mİ?

 

Belediye seçimlerinde CHP ve İYİ Parti beraber gittik. Bu sefer Saadet Partisi yoktu. Çok iyi işler çıkardık. Bu belediye başkanları Millet İttifakı’nın başkanlarıdır. Bu arkadaşların başarılı olması bizler için önemli. Diyelim ki önümüzdeki yıl seçim olur, ittifak yapılır mı o konuşulur. Ama 31 Mart bir iş birliğidir ve bizim projemizdir.

 

ERDOĞAN’LA SICAK GÖRÜŞME

 

Ben 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna geçen yıl da katıldım. Geçen sene de tokalaştık. Geçen sene liderler oturmuştu, kendisi bizimle tokalaşıp gitti. O günle bugün ne değişti? İnsanların bu kadar heyecanlanması, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamın kanıtıdır. Asıl biz tokalaşmasak haber olması gerekirdi. Ama Türkiye nezaketi unuttu.

Bu bir devlet töreni, bu törene icabet ettik. Dolayısıyla biz kutuplaşmaya itiraz eden bir partiyiz. Bu tür yerlerde gizli alışverişler olmaz zaten. Ama bir yayın kurumunun gazetecileri başıma çöktü. İlginç bir resim vardı orada.

 

CHP-HDP ARASINDA İTTİFAK VAR MI?

 

CHP ile HDP arasında herhangi bir ilişki var mıdır ben bilmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konuda bir konuşmamız olmadı. Sayın Kılıçdaroğlu bize ‘HDP + Saadet gitmek istiyoruz’ der. Biz o zaman fikrimizi ‘Hayır’ olarak söyleriz. Çünkü HDP’nin PKK ile olan iletişimi bizim hoş karşılayabileceğimiz bir şey değildir.

 

İMAMOĞLU’NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ

 

Biz kayyum atandığı dönemde 17.00’de toplandık, 22.00’de metin çıktı. Ve o metni yayınladık. Dolayısıyla aynı noktada duruyoruz. Sayın İmamoğlu’nun yaptığı ziyaret kendisini bağlar. Leyla Güven’in yaptığı açıklamanın ardından aynı ziyareti yapabilir mi, emin değilim.

Ben burada bir dümenin olduğuna inanıyorum. HDP’nin iktidarla olan ilişkisinin sürdüğüne inanıyorum. Öcalan’la ilgili 23 Şubat’ta söylemiştim ‘iktidar görüşüyor’ diye. Sonra bırakın görüşmeyi mektup yayınlandı. Osman Öcalan TRT’ye mülakat verdi.

Sayın Süleyman Soylu benim ve Temel Karamollaoğlu’nun Kandil’le sözleşme imzaladığını iddia etti. O zaman ben sizin karşınızda niye oturuyorum? Türkiye’de bir ciddiyetsizlik var.

 

DİYARBAKIR ANNELERİ

 

Bakan olduktan bir ay sonra bir otobüse kadın polislerimizi aldık her hafta Cumartesi annelerine gittin gelin çocuklarınızı birlikte arayalım dedik. Her hafta yanlarına gidildi. Bakanlığı kayıtlarından bular var. Kadınlar konusunda önemli adımlar attım ben ama sürdürülemedi benden sonra.

Anneler evlatları için her yere gidebilir, her şeyi yapabilir. Ama bakanlar HDP il binasının önüne gitmez, çay dağıtmaz; gereğini yapar.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.