Başbakan Yıldırım ABD’ye postayı koydu

Başbakan Yıldırım ABD’ye postayı koydu

Başbakan Yıldırım, Amerika Birleşik Devleti’ne sert sözlerle yüklendi ve ‘ABD artık aklını başına almalı’ dedi. İşte Yıldırım’ın yaptığı sert açıklamaların tamamı;

Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile ortak basın toplantısında konuştu.

Afrin operasyonuna değinen Başbakan Yıldırım, ABD'ye, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un ziyareti öncesinde sert mesajlar verdi.

Başbakan Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'nin bölgede yaptığı sadece kendi vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamak değil, aynı zamanda bütün AB'nin, Balkanlar'ın güvenliğini de sağlamaktan ibarettir. Eğer Türkiye buralara sahip olmasa, hem mülteci kriziyle, hem de terör dalgasıyla bütün Avrupa bu işten büyük bir bedel öder. Bunun ne yazık ki AB tarafından yeterince görülmediğini, takdir edilmediğini yaşamaktayız."

Yıldırım ABD'yi de hedef aldığı açıklamalarında, "NATO'da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika'nın görmesi gerekiyor. Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz" ifadelerini kullandı.

"Hem Afrin'de hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atarız" diyen Başbakan Yıldırım, "Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız. Hiçbir kirli pazarlık içinde olmayız. Terör oluşumlarından temizleyeceğiz. Terör bizim için en büyük tehdittir, en büyük baş belası iştir" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.