Başbakan Yıldırım: Amerika'daki dava evlere şenlik…

Başbakan Yıldırım: Amerika'daki dava evlere şenlik…

Başbakan Yıldırım, ABD'deki Atilla davasına ilişkin,"Buradaki amaç;15 Temmuz'da yapılamayan işi ekonomik saldırıyla başarmaktır. Türkiye'ye şimdi yapılan bu dava üzerinden bir ekonomik saldırıdır ama Türk ekonomisi bu saldırıyı da boşa çıkaracaktır" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin büyüme sürecinin 2018'de de devam edeceğini vurgulayarak, "Bugün iki haneli duruma gelen enflasyonun aşağı doğru seyri devam edecek, bunun için gereken tedbirleri alıyoruz, bu tedbirler kısa sürede etkilerini gösterecek" dedi.

2018'in yol haritasının hazırlanacağını belirten Yıldırım, "Türkiye'nin kalkınmasına kamu bir katkı sağlıyorsa özel sektör sekiz kat katkı sağlıyor. O halde özel sektörü, iş alemini, sizleri dikkate almadan sizleri meseleye dahil etmeden bunların yapılması asla söz konusu olamaz. Yol haritasını birlikte yapacağız. Yapacağımız işler nedir? Bir kere reformları yapmaya devam edeceğiz, yapısal reformlarına, devam edeceğiz, vergi reformlarını yapacağız, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yatırımcıların işinin kolaylaştırılması için iddialı bir eylem planını hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu.

-"EVLERE ŞENLİK DAVA "-

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'deki Atilla davasına ve Reza Zarrab'a yönelik de şunları söyledi:

“Amerika'da bir dava var evlere şenlik, davanın aktörü sanıkken daha mahkemeye gelmeden tanığa dönüştü. Adam açıkça diyor ki 'bana söylediler ki yalan söylersen ceza almaktan kurtarırsın, Amerikan hükümetiyle yetkilileriyle işbirliği yaparsan yine cezan hafifler, cezadan kurtulursun' şimdi Amerika'daki bu adalet oluyor bize gelince 'efendim nerede hukuk devleti?' Bu çifte standartı artık Türk milleti yemiyor. Buradaki amaç bellidir 15 Temmuz'da yapılamayan yarım kalan işi ekonomik saldırıyla başarmaktır. Türkiye'ye şimdi yapılan bu dava üzerinden bir ekonomik saldırıdır ama Türk ekonomisi, Türk özel sektörü ve Türk milleti bu saldırıyı da boşa çıkaracaktır."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.