Başbakan Yıldırım Bodrum'da yatta kimlerle buluştu?

Başbakan Yıldırım Bodrum'da yatta kimlerle buluştu?

"Geçtiğimiz günlerde Bodrum’da bir yat buluşması gerçekleşmiş. AKP’nin 16. kuruluş yıldönümünden önceki hafta. Çok dar bir buluşma. Yatta, Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki baş başaymış."

Gazeteci Yazar İsmet Özçelik, Başbakan Binali Yıldırım’daki “büyük değişimi” değerlendirdi ve “flaş Bodrum yat buluşmasını” yazdı.

İsmet Özçelik’in Aydınlık’taki köşesinde “Binali Yıldırım’a ne oldu?” başlıklı yazısı şöyle:

“Binali Yıldırım AKP Genel Başkanı ve Başbakan olduğunda, "Dostlarımızı çoğaltıp, düşmanlarımızı azaltacağız" diye yola çıkmıştı. Gerilim yerine, sakinleştirici laflar ediyordu.

Bazen espri yapacağım diye garip sözler söylese de herkes hoşgörü ile bakıyordu. Toplumun bütün kesimlerinde "makul adam" değerlendirmesi öne çıkmıştı.

Ama zaman içinde bir haller oldu. Tuhaf çıkışlarıyla gündeme gelmeye başladı. En son, "Ergenekoncular, Balyozcular sırasını savdı. FETÖ’cülere görevi devretti" diye tuhaf bir açıklama yaptı.

ERGENEKONCULAR VE FETÖ (!)

"Ergenekoncular" ve "FETÖ". Yan yana getirmek mümkün değil. Ama Başbakana göre, Ergenekoncular, Balyozcular, görevi FETÖ’cülere devretmiş. Bunu söyleyen AKP’nin bir ilçe örgütündeki üye olsa güler geçeriz. Ama Başbakanlık koltuğunda oturan zat olursa iş değişir.

Ergenekon, Balyoz gibi tertiplerin FETÖ’nün işi olduğunu artık bilmeyen kalmadı. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu birçok kez ifade etti.

Buna rağmen Binali Yıldırım’ın "Ergenekoncular"la "FETÖ"’yü işbirliği içinde göstermesi ilginç.

FETÖ İLE MÜCADELE

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi davaları başladı. FETÖ ile mücadele sürüyor. Ama bazı sıkıntılar yaşandığı da malum. FETÖ her yere sızmış. Ama Başbakan Yıldırım, "AKP’de FETÖ’cü olmadığı" konusunda ısrarlı.

Hadi bunu anladık. Bazı sıkıntıları var. Geçmişte o kadar iç içe girmişler, FETÖ ne istediyse hiç itiraz etmeden o kadar çok şey vermişler ki işin içinden çıkmakta zorlanıyorlar.

Ama FETÖ ile mücadeleden sorumlu en önemli makamda oturan birinin, "Ergenekoncular, Balyozcular sırasını savdı. FETÖ’cülere görevi devretti" düşüncesine sahip olması vahim.

FETÖ ile mücadele bu kafayla yürütülürse, sonucun ne olacağını kestirmek de o kadar zor değil.

BU NEREDEN ÇIKTI?

AKP’li tanıdıklarıma Başbakanın sözlerini sordum. Kimse bir anlam verememiş. "Bu nereden çıktı?" tepkisini verdiler.

Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olmasından sonra parti üst kademelerinde birtakım gariplikler olduğunu söylediler.

FETÖ ile mücadelede Ergenekon davasında yargılananların AKP’den ve hükümetten çok mücadele verdiklerini ifade ettiler. "Onları dinleseydik, FETÖ’cü hakim savcıların arkasında durmasaydık, 15 Temmuz’u yaşamazdık" dediler.

BODRUM YAT BULUŞMASI

Ben Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerinin nedenini araştırırken Bodrum’dan bir dostum aradı. Denizi çok seven biri. Yaz kış Bodrum’da yaşıyor. Bütün dünyası deniz. Büyük şehirlerin kalabalığından nefret ediyor.

Yatlara da meraklı. Bölgedeki yatlar kimin, içinde kimler var, çoğunu bilir. Sana buralarda konuşulan bir olayı anlatayım diyerek söze başladı:

"Geçtiğimiz günlerde Bodrum’da bir yat buluşması gerçekleşmiş. AKP’nin 16. kuruluş yıldönümünden önceki hafta. Çok dar bir buluşma. Yatta, Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki baş başaymış. Yemekte balık olarak levreği tercih etmişler. Bodrum-Ören bölgesinde dolaşmışlar" dedi.

Duydukları ne kadar doğru bilemiyorum. Ama bu kadar ayrıntı veriliyorsa... Taktir sizin!

BULUN BİR SAVCI...

Bu buluşma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisi dahilinde mi bilmiyorum. Ama dostumun anlattıklarını duyunca nedense aklıma hemen, Abdullah Gül’ün, FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz tertipleri başlarken söylediği, "Bulun bir savcı" sözleri geldi.

Bu hamleden sonra şu anda kaçak olan Savcı Zekeriya Öz bulunmuş ve tertip için harekete geçilmişti.

***

AKIN ÖZTÜRK

Darbeci General Akın Öztürk’le ilgili muamma sürüyor. Akıncılar Üssü Davasında fazla açık vermedi. Daha çok birilerine mesaj verdiği iddia edildi.

Bu arada Öztürk’ün hapiste, eskiden hangi siyasilerle yakın ilişki içinde olduğunu, yediği yemekleri anlattığı konuşuluyor. Anlattıklarının ilgili kişilerin kulağına gitmesini istediği ifade ediliyor. Kendisi ile ilgili hala beklentileri varmış.

Belli ki o da "konuşursam yer yerinden oynar" havasında?

Bakalım sonuç ne olacak.

Günahı olan o kadar çok kişi var ki!”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum