Başbakan Yıldırım: Bu ABD'ye açık bir mesaj…

Başbakan Yıldırım: Bu ABD'ye açık bir mesaj…

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışında BM Genel Kurulu'nun aldığı Kudüs kararını değerlendirdi. Yıldırım, bunun ABD'ye açık bir mesaj olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım Cuma Namazı çıkışında dün BM Genel Kurulu'nda alınan ABD'nin Kudüs kararının reddiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

Kudüs kararını tarihi bir karar olarak niteleyen Başbakan Yıldırım, "BM Genel Kurulu'nda açık ara farkla ABD Başkanı'nın tek taraflı aldığı uluslararası hukuka, BM'nin daha önceki kararlarına tamamen ters olan bu karar üye ülkelerin büyük bir çoğunluğu tarafından uygun görülmemiş ve kabul edilmemiştir. Bu ABD'ye açık bir mesajdır" ifadelerini kullandı.

"Ümit ederim ki ABD yönetimi alınan bu kararı doğru okur ve yanlış verdiği bu karardan bir an önce vazgeçer" diyen Yıldırımi "İsrail ve Filistin arasında yarım asıra varan anlaşmazlık büyük acılara sebep olmuş. Bu acıların devam etmemesi gerekir. Yeni bir sorun alanının ortaya çıkarılması insanlık için bölge için büyük bir felaketin başlangıcı olacaktır" diye konuştu.

-"ABD BÜTÜN TEHDİTLERE RAĞMEN KURUL'DA YALNIZ KALDI"-

Sözlerine, "Türkiye baştan beri, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bu konuda çok aktfi ve öncü bir rol üstlendi" diyerek devam eden Yıldırım, "İİT dönem başkanı Türkiye, dönem başkanı sıfatı ile, sayın Cumhurbaşkanımız bütün İslam ülkelerini olağanüstü zirveye davet etti. 12 Aralık'ta, ABD'nin 6 Aralık'ta almış olduğu karara karşı çok büyük bir tepki verilmiş oldu. ABD Genel Kurul'da da yalnız kaldı, bütün tehditlere rağmen" dedi.  

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.