Başbakan Yıldırım’dan bakanlara OHAL talimatı

Başbakan Yıldırım’dan bakanlara OHAL talimatı

Başbakan Binali Yıldırım, uzun süredir devam eden OHAL için bakanlara kritik bir talimat verdi. İşte ayrıntılar;

Başbakan Binali Yıldırım, üç aylık dönemler şeklinde uzatılan ve 2018 yılının ikinci yarısına kadar uzatılması öngörülen OHAL’e ilişkin yeni değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.

Başbakan Yıldırım'ın bakanlara ‘ihtiyaç olmaktan çıkan’ kısıtlamaların ayıklanması için talimat verdiği öne sürüldü.

Son yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, OHAL ile uygulamaya konulan yasaklar yeniden gözden geçirildi. Özellikle kamu görevlileri için konulan kısıtlamadan, kamuda bulunan FETÖ’cülerin tamamına yakınının ayıklanması nedeniyle vazgeçildiği belirtildi.

Kamu çalışanlarının yanı sıra diğer vatandaşlar için de MİT, Emniyet ve İstihbarat birimlerinden gelen raporlar üzerine yurtdışı yasağı konulduğu, bunlardan bir kısmının sadece akrabalık ilişkileri olduğu, kişilerin 'FETÖ' veya diğer terör örgütleriyle bağı olmamasına karşın kısıtlandığı değerlendirmesi yapıldı.

Mağduriyet yaratılmaması için istihbarat raporlarının somut verilere dayanması gerektiği ifade edildi. Başbakan da özellikle yurtdışına çıkışla ilgili kısıtlamaların, kesin delillere dayanmadan uygulanmaması ve gerekli önlemlerin alınması talimatını verdiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.