Başbakan Yıldırım’dan flaş açıklama! İYİ Parti seçime girebilecek mi?

Başbakan Yıldırım’dan flaş açıklama! İYİ Parti seçime girebilecek mi?

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti 24 Haziran’da yapılacak seçime girebilecek mi? Bu sorunun cevabını Başbakan Binali Yıldırım verdi. İşte flaş açıklamanın ayrıntıları;

24 Haziran 2018’de seçim kararının verilmesinin ardından İYİ Parti’nin seçimlere girip giremeyeceği tartışma konusu oldu. Konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım’dan flaş bir açıklama geldi.

24 Haziran seçimleri ile ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağına Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. 24 Haziran iyi bir tarih" ifadelerini kullandı.

Başbakan ayrıca "Seçim süreci hemen başlayacak. Meclis'e teklif olarak verilmesi gerekiyor. Komisyondan geçecek, daha sonra da Genel Kurul'da görüşülecek" diye konuştu.

AKŞENER MEYDAN OKUDU

Seçime girip giremeyeceği belirsizliğini koruyan İyi Parti cephesinden de açıklama gelmişti. Genel Başkan Meral Akşener konu ile ilgili şunları söyledi:

'Herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecek ve alacak. Abiler korktu. Bu abilerin korktuğunu biliyordum da bu kadar korktuklarını gerçekten düşünmemiştim. Bu seçimin bizim açımızdan herhangi bir problemi yok. 15 Temmuz'da seçim yaparlar demiştim. An itibarıyla seçim çalışmalarına başlıyoruz. Biz 16 Nisan'a çalıştık. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım 100 bin imza ile aday olacağım. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar korkunun ecele faydası yok. Hayırlı olsun seçim ülkemize milletimize.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.