Başbakan Yıldırım’dan flaş AKP-MHP ittifakı açıklaması

Başbakan Yıldırım’dan flaş AKP-MHP ittifakı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım 2019 seçimleri öncesinde Türkiye’nin gündemini meşgul eden AKP-MHP ittifakına ilişkin flaş açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

Başbakan Binali Yıldırım İngiltere ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta gazeteciler ile sohbet etti ve sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, 'AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında ittifak olacak mı? sorusuna, “Tek başına güçlü iktidarı olabildiğince büyük destekle sağlamak için MHP ile birlikteliğe gidebiliriz” diye yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak konusunda kritik açıklamalar yapan Başbakan Yıldırım, “MHP ile birçok konuda aynı düşünüyoruz. Zaten Anayasa değişikliği sürecinde fiili olarak ittifak yaptık. Değişikliklerin hazırlanması, Meclis’te kabul edilmesi ve referandum kampanyasında savunulmasında, 16 Nisan’a kadar neredeyse birlikte çalıştık. Orada da bırakmadık, 15 Temmuz sonrası da MHP yine aynı net duruşu ortaya koydu. Bugün de milli meseleler başta olmak üzere, birçok düzenlemede MHP’den olumlu katkılar görüyoruz. Gayet tabii ki istikrarı, tek başına güçlü iktidarı olabildiğince çok daha büyük destekle sağlamak için böyle bir birlikteliğe gidebiliriz. Amaç 50 artı 1 değil, daha fazlası. Yarıdan ne kadar yüksek olursa, geniş kesimleri kucaklamak o kadar kolay olur” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.