Başbakan Yıldırım'dan flaş Panama açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan flaş Panama açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Amerika Birleşik Devleti (ABD) ziyareti öncesinde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında hakkında kamuoyunda çıkan iddialara da sert yanı verdi.

Amerika Birleşik Devleti’nin Başkan Yardımcısı ile görüşeceklerini, yerli yabancı STK’lar ile Türkiye-Amerika ilişkilerini ele alacaklarını belirtti.

Off-Shore hesabı iddiaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, şirketlerini çocuklarının işlettiğini belirterek gizli saklı bir şey olmadığını dile getirdi.

‘Benim dokunulmazlığım var ama çocukların yok’ diyen Başbakan Binali Yıldırım, “Buradan davet ediyorum. Her türlü soruşturma yapılabilir. Bunu özellikle de istiyorum. Hiç kimsenin yanlış bir iş yapıyor gibi gösterilmesi kabul edilemez" diye konuştu.

İşte Başbakan Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklamasının tamamı;

“Dün, bugün bir gazete şahsım ve ailem hakkında Off-Shore şirketleri var, yerli değil, milli değil gibi bir haber yapıyor. Vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesinde fayda var. Ben gemi inşa yüksek mühendisiyim, hayatım boyunca denizcilikle uğraştım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarıma bıraktım. En küçüğü 33, en büyüğü 40 yaşında. Onlar kendi işini ben kendi işimi yapıyorum. Siyasete başlarken çocuklarıma benim bir tavsiyem oldu. Devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Yakınına bile yaklaşmayacaksınız, devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız. Denizcilik dünyanın her tarafında, şirketleri de var, irtibat noktaları da var. Sanki burada bir iş çeviriyormuş gibi benim fotoğrafımı da basarak bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Eğer Türkiye'de veya başka ülkede bir kişi hakkında, ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz Türkiye'de ticaret sicilinin bilgisini alırsınız. Bunlar açık seçik faaliyet gösteren şirketlerdir. Bu konudaki iddia yeni de değil. Bu gazete ilk defa 2008'de bunları gündeme getirdi. 2014 yerel seçimlerinde ben İzmir'de belediye başkanı adayıyken gündeme getirdi. Olmadı, 2017 mayıs ayında tekrar bunu ısıtıp haber yaptılar. Şimdi de aynı haberi büyük bir usulsüzlük gibi servis ediyorlar. Olay bundan ibarettir. Beni akılları sıra yıpratmaya çalışıyorlar. Milletim beni bilir. Bizim için en büyük servet itibarımızdır, gerisi el kiridir, geçicidir. İtibar insanı öbür dünyaya kadar taşıyacak, elde edilmesi zor kaybedilmesi kolaydır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.