Başbakan’dan “asgari ücret” açıklaması

Başbakan’dan “asgari ücret” açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücrete ilişkin "Tarafları bakanlığımız bir araya getirecek, müzakereler yapılacak; uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak" dedi.

Başbakan Yıldırım, Bangladeş'in başkenti Dakka'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Bangladeş ile ekonomik işbirliğini arttırmak için gerekli zemini bulmaya çalışacaklarını söyledi. Rohingya Müslümanlarına gereken her türlü insanı yardım ve desteğin verilmesine de devam edileceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bangladeş Hükümetini Rohingyalı Müslümanları zor gününde yalnız bırakmamış olmasından dolayı bir kez daha takdir ediyorum" diye konuştu.

-"BİR KISMININ EN AZINDAN 2018 MART'INDAN ÖNCE YASALAŞMA İHTİYACI VAR"-

Uyum yasalarıyla ilgili son durum ve MHP ile bu noktada bir temasın sağlanıp sağlanmayacağına yönelik soruya Yıldırım, "Uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar hazırlık düzeyinde devam ediyor. Uzun bir süreden beri biz hükümet olarak bu hazırlıkları sürdürüyoruz. Bütçe görüşmelerinden sonra zannediyorum bu uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar daha da hız kazanacaktır. Bu çalışmaların bir kısmının en azından 2018 Mart'ından önce yasalaşma ihtiyacı var. Diğer partilerin görüşleri, düşünceleri önemli. Onlara da dikkat edeceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Yıldırım, asgari ücretin belirlenmesi sürecinin devam ettiğinin ve Türk-İş'in bin 893 TL'lik telifinin anımsatılması üzerine, "Yeni seneye girmeden önce işveren, işçi ve hükümet ilgili bakanlığımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız arasında yapılan görüşmelerle belirleniyor. Bu noktada Türk-İş tek bir veri sundu diğer işçi sendikası DİSK de teklifini sunacak daha sonra taraflar bir araya gelecekler. Tarafları bakanlığımız bir araya getirecek, müzakereler, yapılacak uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir ve mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır" açıklamasında bulundu.

-"TAŞERON DÜZENLEMESİ HEMEN HEMEN TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ"-

Taşeron kadroyunda bulunan 50 bin KİT personeline yönelik bir mağduriyet oluşturulduğu iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak, şu anda söylenenlere itibar etmeyin” uyarısında da bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.