Başbakan'dan Habertürk'e talimat

Başbakan'dan Habertürk'e talimat

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarında Habertürk'e talimat vererek bazı haberlerin kaldırılmasını istediği ortaya çıktı.

Ses kaseti savaşları devam ediyor.

Başbakan Erdoğan'ın Habertürk'e talimat vererek Devlet Bahçeli'nin haberini kaldırtması ile ilgili tapeler çok konuşulacak.

Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen telefon kayıtlarına göre, 4 Haziran'da Başbakan Erdoğan'ın Habertürk'ten Fatih Saraç'ı arayarak, rahatsız olduğu bir yayını kaldırma talimatı veriyor.

İddiaya göre, Erdoğan, Fatih Saraç'ı azarlayarak, Bahçeli'nin konuşması için “ne gerek var” diyor.

Twitter'dan yayın yapan Haramzedeler hesabının paylaştığı tapelere göre,  Başbakan ErdoğanHabertürk'ten Fatih Saraç'ı arayarak Devlet Bahçeli'nin konuşmasını kaldırmasını talep ediyor.

4 Haziran günü MHP lideri Bahçeli'nin yaptığı bir konuşmanın Habertürk'te altyazı olarak verilmesinden rahatsız olan Başbakan Erdoğan, Habertürk'teki Fatih Saraç'ı Fas'tan arayarak yayının kaldırılması talimatı veriyor. İddialara göre Erdoğan, Fatih Saraç’ı Habertürk’e yerleştirdi.

İnternette yayınlanan tapelere göre, Erdoğan Gezi'nin ilk günleri yaptığı yurtdışı seyahatinde bile Habertürk’ü izlemiş ve Saraç’ı arayıp yayına müdahale etmiş.

4 Subat 2014 Sali, TBMM SEKİZİNCİ OTURUM, Tutanak alintisi:

BAŞKAN Sayın Halaçoğlu, buyurunuz. (MHP sıralarından alkışlar)

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) ? Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Değerli milletvekilleri, aslında ne yasası görüştüğümüzü anlamaya çalışıyorum. Sözde yasa görüşüyoruz ama şu an İnternet'e düşmüş bir ses kaydı herhâlde hepinizin dikkatini çekecektir. Sayın Başbakan Habertürk'ün yönetmeni Fatih Saraç'a telefon ediyor. Başbakanın Tunus gezisi sırasında Sayın Bahçeli'nin Cumhurbaşkanıyla yaptığı görüşmeden sonraki Habertürk'teki alt yazılı haberlerin, televizyondan çekilmesi talimatını veriyor. Aynen şu şekilde -isterseniz dinletebilirim, yarın dinleteceğim ayrıca- ama  burada ilginç olan şey Sayın Başbakan, Fatih Saraç'ı arıyor: "Buyurun Başbakanım." diyor. "Fas'ta televizyon izliyorum burada."

"Mehmet Fatih Saraç: Evet efendim.

Recep Tayyip Erdoğan: Şimdi Bahçeli'nin bütün konuşmalarını, altta şimdi bant olarak da ayrıca geçiyor konuşmanın."

(Hatip, cep telefonundan bir ses kaydı dinletti)

ENGİN ALTAY (Sinop) ? İleri demokrasi.

LEVENT GÖK (Ankara) ? Dikkatli dinleyin, artık  her şeyin bittiği nokta, her şeyin bittiği yer bu arkadaşlar.

YUSUF HALAÇOĞLU (Devamla) ? Sansürden tutun da yarın görüşeceğimiz İnternet  görüşmelerine kadar herhâlde bir  skandalı hepiniz gözler önünde görebilecek durumdasınız. Aslında her şey iflas etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler iflas etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler aynı zamanda  kendi dikta rejimlerini nasıl kurduklarını ortaya koymuştur ve maalesef, bu ülkeye yazık ama bütün basının nasıl kontrol altına alınarak, iktidar tarafından nasıl kontrol altına alınarak, nasıl bir dolap çevrildiğini gözler önüne sermektedir. Yani düşünebiliyor musunuz, bir muhalefet partisinin konuşmalarının ve beyanlarının alt yazı bile olarak geçmesine tahammül edemeyenler ileri demokrasiden  bahsediyorlar. Sizin ileri demokrasinizi sevsinler! Ayıptır. Ondan sonra da diyorsunuz ki: "Adam gibi muhalefet yapın." Adam gibi iktidar olmayınca adam gibi muhalefet işte böyle yapılmıyor. Bundan utanmanız lazım hepinizin, hepinizin utanması lazım. Böyle bir skandalı tarih daha yazmamıştır ama maalesef sizin Başbakanınız adına yazmaktadır tarih artık. Helal olsun size! 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.