'Başbakan'ın istişareye ihtiyacı var'

'Başbakan'ın istişareye ihtiyacı var'

Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, "Herhalde Sayın Başbakan'ın daha istişare yapmaya ihtiyacı var" dedi. Başbakan Erdoğan, Gül'ün istişarelerden rahatsız olup olmadığı sorusuna "Asla" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan perşembe günü yaptıkları haftalık olağan görüşme için bu kez yemekte bir araya gelmişti. İki saat süren görüşmede cumhurbaşkanlığı seçiminin de konuşulduğu tahmin ediliyor.

Zonguldak Valiliği'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu yemek ve ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuştu.

"Sayın Başbakan ve ben söz konusu olduğunda ki başka adaylar şüphesiz ki söz konusu olacak. Bu kararı biz, hangimizin aday olacağıyla ilgili, ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Ama herhalde Sayın Başbakan'ın daha istişare yapma ihtiyacı var. Çünkü bazı istişareleri yapıyor, siz de görüyorsunuz. Sabırla bu süreçlerin bitmesini hep beraber takip etmek gerekir. Halk kimi istiyorsa onu seçecek."

"Birlikte karar vereceğiz"

Başbakan Tayyip Erdoğan ise Ankara'da cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Cumhurbaşkanı istişarelerden rahatsız mı oldu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Asla asla öyle bir şey bugüne kadar ne aramızda olmuştur. Ne de bizim kendi aramızda partimizi kurduğumuzdan bu yana istişare mantığımızda böyle bir şey söz konusu değildir. Biz her şeyi olgunlaştırırız. Ama şu anda tabii bu kendi aramızda idari konuda bir şey değil. Partinin kendi bünyesinde alacağı karar ayrı, bir de yıllar yılı beraber aynı ideallere gönül vermiş insanlar olarak böyle bir karar vermekte birlikte olacağız."

"Kamuoyu araştırması yapıyoruz"

Başbakan, istişarelerin devam edip etmeyeceğiyle ilgili de konuştu. Kamuoyu araştırması yaptırdıklarını söyledi.

"İstişarelerimiz tabii ki devam ediyor. Biliyorsunuz bugün merkez karar ve yönetim kurulu toplantımız var. Orada da yine değerlendirme yapacağız. Bütün bunların yanında şu anda bizim kendi bünyemizdeki çalışmalarımız bitti ama bir de Türkiye genelinde bir kamuoyu araştırması ayrıca yapıyoruz. Bu neticeleri aldıktan sonra da inşallah partimiz kararını açıklayacak."

Erdoğan daha önce AK Parti'nin adayını mayıs ayında açıklayabileceğini söylemişti. Yine bu soru sorulduğunda, "İnşallah" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.